Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megkéseltek több amerikai vendégoktatót Kínában

Négy amerikai főiskolai oktató sérült meg egy késes támadásban az északkelet-kínai Csilin tartományban – közölte az amerikai média és amerikai kormánytisztviselők.

Forrás: MTI2024. 06. 11. 11:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négy amerikai állampolgárságú vendégoktató az iowai Cornell College főiskoláról érkezett Kínába egy kínai egyetemmel való partnerség keretében. Az oktatók éppen egy Csilin városában található, Pejsan elnevezésű közparkban tettek látogatást hétfőn, amikor késsel rájuk támadt egy férfi.

Mind a négy oktatóval kapcsolatban állunk, és ez idő alatt segítséget nyújtunk nekik

 – mondta Jonathan Brand, az iowai főiskola igazgatója, hozzátéve, hogy a csereprogramban nem vettek részt diákok.

A bátyám, David Zabner megsebesült a karján egy késes támadás során, miközben egy templomot látogatott meg a kínai Csilin városban

 – mondta Adam Zabner, iowai képviselő nyilatkozatában. Elmondása szerint testvére felépül a sérüléseiből és jól van.
„A megfelelő csatornákon keresztül dolgozunk, és kérjük, hogy beszélhessünk a kínai amerikai nagykövetséggel, hogy az áldozatok először minőségi ellátást kapjanak, majd orvosilag kivitelezhető módon kijussanak Kínából” – írta Mariannette Miller-Meeks, az iowai kongresszus képviselője az X-en.

Jen Visser főiskolai szóvivő szerint az amerikai külügyminisztérium tud a Kínában történt késeléses incidensről szóló jelentésekről, és figyelemmel kíséri a helyzetet. A támadás körülményei egyelőre tisztázatlanok. A kínai külügyminisztérium keddi sajtótájékoztatóján azt közölték, hogy az incidens elszigetelt eset és „véletlenszerű támadás” volt, és az nem befolyásolja a Kína és az Egyesült Államok közötti normális diákcserét és oktatói ösztöndíjakat.

Minden sebesültet azonnal kórházba szállítottak, és megfelelő intenzív ellátásban részesültek, senki sincs életveszélyben

– mondta Lin Csien külügyminisztériumi szóvivő, hozzátéve, hogy továbbra is hatékony intézkedéseket tesznek a Kínában tartózkodó külföldiek biztonsága érdekében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay, fsHH)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.