Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Orbán Viktor a magyar–német csúcsról posztolt

Kezdődik a magyar uniós elnökség.

2024. 06. 21. 19:26
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, Orbán Viktor ma Berlinbe utazott, ahol Olaf Scholz német kancellárral és a német delegációval tárgyal. A magyar kormányfő egy fotót is megosztott a közösségi oldalán a találkozóról, amelyhez hozzáfűzte: „Indul a magyar EU-elnökség.”

Orbán Viktor a megbeszélés előtt arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy az egész német ipar egy nagy átalakuláson megy keresztül. 

A kérdés az, hogy ebben a technológiai átalakulásban lesz-e helye a magyaroknak, és a válasz az, hogy lesz

 – fogalmazott, hozzátéve: a Mercedes vezetőivel egy olyan nagyberuházásról tárgyalnak a jármű- és alkatrészgyártás területén, amely mintegy négyezer új munkahelyet hoz Kecskemétre. 

A kormányfő jelezte, hogy a mindenkori német kancellárral a német–magyar gazdasági együttműködésre rá kell ütni a „kóser pecsétet”. Kiemelte, hogy ha nincs egy nagy piac, akkor hazánk nem tud úgy élni, mint most, ezért Magyarországnak kulcskérdés a világgazdaság nyitottsága.

A miniszterelnök kijelentette: tragikus lenne Magyarországra nézve, ha csak a tízmillió magyar gazdasági piacára számíthatunk, így csak sokkal rosszabbul tudunk élni. – Mi a világ számára gyártunk elektronikát, autókat, vegyipari és élelmiszeripari termékeket. Németország is termelő ország, úgy, mint hazánk, ezért a két ország ugyanabban a cipőben jár. Európában vissza kell szorítani azokat az erőket, amelyek ennek az ellenkezőjét akarják. Az európai gazdaság versenyképességének ügye lesz majd az asztalon Magyarország uniós elnöksége idején – mutatott rá.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Olaf Scholz kancellár (j) fogadja Orbán Viktor kormányfőt Berlinben 2024. június 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.