Szuverenista erők összefogását sürgette Szijjártó Péter

A szuverenista, patrióta erők összefogására van szükség az Európai Unióban, ugyanis jól látszik, hogy a liberális mainstream teljesen le akarja uralni a politikát, jól látszik, ahogy a választók akaratát figyelmen kívül hagyva osztozkodnak a pozíciókon – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Bécsben.

Forrás: MTI2024. 06. 25. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter az Osztrák Szabadságpárt főtitkárával, Christian Hafeneckerrel tartott találkozója után arról számolt be, hogy a patrióta, szuverenista erők komoly kihívások előtt állnak az egész kontinensen, hiszen a liberális mainstream próbálja leuralni az Európai Uniót, az európai politikát.

Látszik, ahogy osztozkodnak a választók akaratát teljes mértékben figyelmen kívül hagyva az európai pozíciókon. Itt ez az időszak kifejezetten szükségessé teszi azt, hogy Európa szuverenista, patrióta erői összefogjanak

– szögezte le. Kiemelte, hogy az emberek Magyarországon és Ausztriában is a patrióta, szuverenista politikát folytató, az európai szuperállamot ellenző, a béke mellett kiálló pártokra adták a szavazataikat, ezt jól mutatja a Fidesz és az Osztrák Szabadságpárt győzelme az európai parlamenti választáson.

Ennek kapcsán aláhúzta, hogy a két párt között régóta szoros együttműködés van, mivel a felek azonos álláspontot képviselnek az Európa előtt álló legfőbb kihívásokra adandó válaszokat illetően. Szijjártó Péter közölte:

Mindketten úgy gondoljuk, hogy a tagállamok hatásköreinek további elvonása elfogadhatatlan. Mindketten úgy gondoljuk, hogy Európának sürgősen változtatnia kell a migrációpárti álláspontján. Mindketten úgy gondoljuk, hogy Ukrajnában békére, nem fegyverszállításra van szükség. Mindketten úgy gondoljuk, hogy a szankciókkal Európa lábon lőtte a saját gazdaságát. Ezért sürgősen migrációellenes, békepárti és az európai versenyképességet helyreállító politikára van szükség

– sorolta, majd hozzátette, hogy sürgősen migrációellenes, békepárti és az európai versenyképességet helyreállító politikára van szükség. Ebben teljes mértékben egyetértenek az Osztrák Szabadságpárttal, és biztató, hogy az osztrák polgárok is a Szabadságpártnak adták a legtöbb szavazatot a legutóbbi európai parlamenti választáson – jegyezte meg.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Osztrák Szabadságpárt vezetőivel találkozott Bécsben (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.