Terrorfenyegetettséget hordoz magában Biden migrációs politikája

Épp az ellenkezőjét teszi Joe Biden annak, amit állít: bár a határ megerősítéséről beszél, valójáben tágra nyitja a kapukat az illegális bevándorlók előtt. Eközben az Iszlám Államhoz kötődő terroristák gyakorlatilag akadálytalanul jutnak át az Egyesült Államok határán.

Forrás: New York Post2024. 06. 20. 12:37
A Rio Grande határfolyóban gyalogló illegális bevándorlók Mexikóból a texasi Eagle Passba tartanak 2023. szeptember 21-én
A Rio Grande határfolyóban gyalogló illegális bevándorlók Mexikóból a texasi Eagle Passba tartanak 2023. szeptember 21-én (Fotó: MTI/EPA/Adam Davis)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zöldkártyát majd három év után állampolgárságot kínál Joe Biden amerikai elnök azoknak az illegális bevándorlóknak, akik amerikai állampolgárokkal házasodtak össze − számol be róla a New York Post amerikai napilap. Az intézkedés mintegy 550 ezer személyt érinthet, akik épp idejében válhatnak amerikai állampolgárrá ahhoz, hogy szavazhassanak a 2028-as választásokon – persze valószínűleg a demokratákra.

Illegális bevándorlók gyalogolnak a texasi Eagle Passban 2023. szeptember 21-én, miután átkeltek Mexikóból a Rio Grande határfolyón
Illegális bevándorlók gyalogolnak a texasi Eagle Passban 2023. szeptember 21-én, miután átkeltek Mexikóból a Rio Grande határfolyón (Fotó: MTI/EPA/Adam Davis)

A Biden-kormányzat annak ellenére nem hajlandó szigorítani a határvédelmet, hogy egyre-másra derül fény olyan erőszakos bűntényekre, amelyek elkövetője azért tartózkodhatott az Egyesült Államok területén, mert mindenfajta átvilágítás nélkül jutottak át a határon, vagy esetleg 

többször is megúszták a kitoloncolást.

A legutóbbi nagy port felvert esetben egy ötgyermekes marylandi anyukát gyilkolt meg egy salvadori illegális bevándorló, aki valószínűleg bandatag volt. A Biden-féle belbiztonsági minisztérium hárítja a migránsbűnözésben játszott felelősségét, mint mondják, „a bűncselekmény kizárólag a bűnöző felelőssége”.

Még nagyobb baj, hogy potenciális terroristák is gyakorlatilag akadálytalanul jutnak át a határon. Az FBI a múlt hét folyamán nyolc az Iszlám Állammal kapcsolatban álló feltételezett terroristát tartóztatott le egy összehangolt akcióban Los Angelesben, New Yorkban és Philadelphiában.

Borítókép: A Rio Grande határfolyóban gyalogló illegális bevándorlók Mexikóból a texasi Eagle Passba tartanak 2023. szeptember 21-én (Fotó: MTI/EPA/Adam Davis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.