Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Tízezreket kellett evakuálni árvizek miatt a kínai Fucsien tartományban + videók

Mintegy 36 ezer embert kellett evakuálni a délkelet-kínai Fucsien tartományban a heves esőzések okozta árvizek miatt − közölték vasárnap a helyi katasztrófavédelmi hatóságok.

Forrás: MTI2024. 06. 17. 6:10
CHINA-FUJIAN-RAIN (CN)
Súlyos árvizeket okoztak a heves esőzések a délkelet-kínai Fucsien tartományban 2024. június 16-án. Fotó: Jiang Kehong Forrás: AFP/Xinhua
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napok óta tartó heves esőzések a tartomány több térségében is komoly károkat okoztak, a többi között 12 350 hektáron a termésben is 1,61 milliárd jüan (84 milliárd forint) veszteséget előídézve. Az ítéletidő a hatóságok beszámolója szerint 179 800 embert érintett.

A kínai meteorológiai központ tájékoztatása szerint további nyolc tartományban is heves esőzésekre, illetve viharokra lehet számítani hétfőn.

A vízgazdálkodási minisztérium és a meteorológiai szolgálat narancs fokozatú riasztást adott ki és áradások veszélyére figyelmeztetett az érintett tartományokban. Csöcsiang tartomány egyes délnyugati és Fucsien északi részén a zuhatagokká váló hegyi patakok miatt a négyfokozatú skálán legmagasabb, piros jelzésű riasztást is kiadták, a helyi kormányzatokat pedig óvintézkedések meghozatalára szólították fel.

Borítókép: Súlyos árvizeket okoztak a heves esőzések a délkelet-kínai Fucsien tartományban 2024. június 16-án (Fotó: AFP/Xinhua/Jiang Kehong)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.