Tomboltak az Izrael-ellenes tüntetők a New York-i Brooklyn Múzeumban

Az Izrael-ellenes aktivisták az épület előtt megrongáltak többet a szabadban kiállított tárgyak közül, erőszakosan viselkedtek a személyzet tagjaival, és sátrakat állítottak föl az aulában.

2024. 06. 01. 20:01
New York, 2024. június 1.
Palesztinpárti tüntetõk a Brooklyni Közkönyvtárnál egy tartós gázai tûzszüneti megállapodást követelõ tiltakozáson New Yorkban 2024. június 1-jén. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a palesztinok lakta Gázai övezetben.
MTI/AP/Andres Kudacki
New York, 2024. június 1. Palesztinpárti tüntetõk a Brooklyni Közkönyvtárnál egy tartós gázai tûzszüneti megállapodást követelõ tiltakozáson New Yorkban 2024. június 1-jén. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a palesztinok lakta Gázai övezetben. MTI/AP/Andres Kudacki Fotó: Andres Kudacki
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Palesztinpárti tüntetők betörtek pénteken a New York-i Brooklyn Múzeum épületébe, de a rendőrség megakadályozta őket abban, hogy az aulánál tovább jussanak, és őrizetbe vett 34-et közülük – közölték hivatalosan.

Az Izrael-ellenes aktivisták az épület előtt megrongáltak többet a szabadban kiállított tárgyak közül, erőszakosan viselkedtek a személyzet tagjaival, és sátrakat állítottak föl az aulában.

 

Az engedély nélküli tiltakozás pénteken kora délután kezdődött azzal, hogy több százan felvonultak a metropolisz Brooklyn városrészében, palesztin zászlókat lengettek, jelszavakat kiáltoztak, doboltak, és a múzeumhoz érve kifeszítettek egy transzparenst a főépületre. 

Ezután a tüntetés szervezői felszólították a résztvevőket, hogy szállják meg az épületet, és maradjanak ott mindaddig, amíg a fenntartó nyilvánosságra nem hozza az Izraelhez fűződő pénzügyi kapcsolatait, illetve meg nem szüntet minden ilyen jellegű gazdasági összefonódást.

A rendőrök először felszólították a tüntetőket, hogy távozzanak, de miután ez nem használt, erőszakot alkalmaztak.

Az 1823-ban alapított Brooklyn Múzeum New York város második legnagyobb kiállítóhelye. Taylor Maatman szóvivő a történtekkel kapcsolatban elmondta, hogy a látogatók és az intézményben kiállított tárgyak biztonsága érdekében pénteken kénytelenek voltak korábban bezárni, ennek ellenére a tüntetők több, a szabadban kiállított tárgyat megrongáltak.

Borítókép: Palesztinpárti tüntetők a Brooklyni Közkönyvtárnál egy tartós gázai tűzszüneti megállapodást követelő tiltakozáson New Yorkban (Fotó: MTI/AP/Andres Kudacki)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.