A demokratáknak megfelel még Joe Biden is

Hiába a rengeteg felszólítás, hogy lépjen vissza az elnökségért folyó versenytől, Joe Biden elnök esélyei arra, hogy a demokraták jelöltje legyen a 2024-es elnökválasztási versenyben az elmúlt napokban az egekbe szöktek.

2024. 07. 08. 21:51
BIDEN, Joe
Joe Biden amerikai elnök Washingtonban 2024. július 2-án.
Fotó: Evan Vucci Forrás: MTI/AP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn az InteractivePolls az X-en osztotta meg a polymarket.com adatait, amelyek a 2024-es demokrata elnökjelöltségre vonatkozó esélyeket mutatják. 

Az adatok szerint július 7-én 65 százalékos esélye volt Bidennek arra, hogy a demokraták jelöltje legyen, míg július 4-én ez csak 35 százalék volt, ami 42 százalékpontos növekedést jelent mindössze három nap alatt. 

Az adatokból az is kiderül, hogy Kamala Harris alelnök esélye arra, hogy a demokraták jelöltjévé nevezzék ki, július 4-ről július 7-re csökkent. Míg július 4-én Harrisnek 51 százalék esélye volt arra, hogy jelöltté váljon, addig július 7-ére 23 százalékra csökkent az esélye.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, özönlöttek a kritikák Joe Biden amerikai elnökkel szemben, miután az ősszel esedékes elnökválasztást megelőzően riválisával és elődjével, a republikánus Donald Trumppal állt ki nyilvános televíziós vitára. 

Az Egyesült Államok elnöke ugyanis katasztrofálisan teljesített, ami után már nemcsak a Demokrata Párt támogatói, de annak tagjai is sorra fordulnak el Bidentől, sőt, több tekintélyes újság is arról írt, hogy vissza kellene lépnie a versenytől. 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.