A kijevi elit minden hazugságát cáfolta az ukrán politikus

Zelenszkij rendszerét egy demokratikus Ukrajna követheti Jevgenyij Sevcsenko szerint.

2024. 07. 22. 8:10
Az ukrán parlament
Az ukrán parlament Fotó: Sergii Kharchenko / NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kell-e félnie egy átlagos ukránnak attól, hogy Donald Trump hatalomra kerül az Egyesült Államokban? Sokan teszik fel maguknak ezt a kérdést. Hiszen a propagandánk […] arrogáns módon meggyőzte a közvéleményt, hogy Trump ki akarja szolgáltatni Ukrajnát Putyinnak. Tévedtek, méghozzá nagyot. Trump csak észszerű megoldást akar az Oroszország és Ukrajna közötti háború befejezésére” – mondta el Jevgenyij Sevcsenko.

„Ha jól megnézzük Trump legutóbbi vitáját Bidennel, Donald azt mondta, amit sokan nem vettek észre” – hívta fel a figyelmet a rada képviselője.

Obama és Biden alatt Putyin más emberek földjéből ragadott el egy darabot. Trump elnök alatt Putyin nem vehetett el senkitől semmit.

Sevcsenko megjósolta Zelenszkij bukását is.

„Szerintem lemondásra fogja kényszeríteni elnökünket, és ráveszi az új államfőt, hogy írjon alá egy békeszerződést kölcsönös engedményekkel. Oroszország visszakapja Zaporozsje és Herszon területeket. Donbász visszatér Ukrajnához a konföderáció jogán. A Krímet orosznak ismerik el. A NATO örökre bezárja előttünk kapuit. Több ország miatt soha nem fognak minket felvenni az EU-ba. A Kreml ezt tudja, ezért ezt az ügyet formálisan meghagyják, tudván, hogy soha nem fog megvalósulni.”

Új demokratikus Ukrajna válthatja Zelenszkij rendszerét. 

„Az orosz lesz az interetnikus kommunikáció hivatalos nyelve. Bandera búcsúzni kényszerül. A radikális alakok kénytelenek lesznek elhagyni Ukrajna területét. Választásokat tartanak, és az új parlament népszavazást tart Ukrajna új alkotmányáról.”

Szerinte az orosz–amerikai kapcsolatok is új alapokra helyeződnek majd.

„Az USA és Oroszország új START-szerződést ír alá. Oroszország és az EU forrásokat biztosít az elpusztult infrastruktúra, ipar, városok és falvak újjáépítésére.”

Szerinte az lenne a katasztrófa, ha mégsem Trump nyerné meg a választást.

„Imádkozzanak Istenhez, hogy megnyerje. Mert a nukleáris tél soha nem lesz olyan közel egy ellenkező forgatókönyv esetén.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.