Erőt demonstráló közös hadgyakorlatot tart Kína és Oroszország + videó

Felvételek jelentek meg a Csendes-óceáni Flotta Gromkij és Rezkij korvettjeinek kikötéséről a kínai Zhanjiang kikötőjében.

2024. 07. 13. 10:31
Közös kínai-orosz hadgyakorlatot hajtank végre
Közös kínai-orosz hadgyakorlatot hajtank végre Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kína pénteken közölte, hogy közös hadgyakorlatot tart Oroszországgal déli partjai mentén, miután az Egyesült Államok vezette nyugati védelmi szövetség Washingtonban ülésezett, Japán pedig arra figyelmeztetett, hogy Peking és Moszkva szoros kapcsolatai növekvő fenyegetést jelentenek.

Az orosz védelmi minisztérium már videót is közreadott a Csendes-óceáni Flotta Gromkij és Rezkij korvettjeinek kikötéséről a kínai Zhanjiang kikötőjében. A „Tengeri együttműködés–2024” közös haditengerészeti gyakorlaton a két ország tengerészei a tengeri mentésben vesznek részt, közös légvédelmi és egy tengeralattjáró-elhárítási gyakorlatot fognak tartani a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg tengeralattjáró-elhárító légierejének bevonásával – áll a közleményben. 

Borítókép: képkocka a videóból (forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.