Halálos szerencsétlenség történt egy lengyel bányában + videó

Erős rengés ölt meg egy bányászt és sebesített meg többeket a lengyelországi Rydultowy szénbányában. Egy eltűntet továbbra is keresnek a mentőcsapatok, a szakértők további rengések veszélyére figyelmeztetnek.

2024. 07. 12. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 1150 méteres mélységben történt erős rengés egy bányászt megölt, tizenhetet pedig megsebesített a lengyelországi Rydultowy szénbányában – számol be róla a PAP lengyel hírügynökség. Az elhunyt férfi 41 éves volt és huszonegy éve dolgozott a bányászatban.

A szerencsétlenség idején hetvennyolcan tartózkodtak az érintett területen, egy eltűntet továbbra is keresnek a hatóságok. A mentőalakulat munkáját nehezíti, hogy a szakértők szerint további rengésekre lehet számítani.

Lengyelországban nem ez volt idén az első halálos bányaszerencsétlenség – mutat rá az Independent brit napilap. Májusban egy bányaomlás három ember életét követelte a Myslowice-Wesola bányában. Rydultowyban 2019-ben és 2020-ban történt halálos baleset, mindkétszer egy-egy bányász vesztette életét.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.