Illegális migránsokat segített állampolgársághoz egy bűnbanda + videó

A rendőrség tavaly óta figyelte a csoportot, amelynek tagjai a dél-európai ország különböző pontjain dolgoztak.

2024. 07. 25. 14:45
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyebek mellett érdekházassággal segített állampolgársághoz illegális migránsokat egy spanyol bűnbanda. A rendőrség egy 25 fős szervezetről rántotta le a leplet, akiket tavaly december óta figyelemmel követtek. A tagok több városban, egyebek mellett Malagában, Marbellán és Madridban dolgoztak. Úgy tudni, hogy háromezer euróért cserébe állampolgárságot, hatezer euróért pedig érdekházasságot is szerveztek a Spanyolországba illegálisan érkezett afrikai menekülteknek.

A csoport működési módszere az volt, hogy ügyfeleik valós adataival, de a szervezet tagjainak fényképével állítottak elő hamis dokumentumokat, amikkel aztán klienseik helyett mentek el például nyelvvizsgázni, vagy kitölteni a spanyol állampolgárság megszerzéséhez szükséges alkotmányos és szociokulturális teszteket. A legolcsóbb szolgáltatásuk ezer euróba került, ezért jogosítványt és/vagy munkavállalási és tartózkodási engedélyt szereztek többségében szubszaharai vásárlóiknak. 

A rendőrség az akció során több ezer euró készpénzt, mintegy ötven hamis személyazonosító igazolványt és rengeteg bankkártyát foglalt le. Sajtóközleményükben érdekességként emelték ki, hogy a bűnszervezet egyetlen szolgáltatást sem szervezett ki más bandának, hanem mindent ők maguk hajtottak végre, kezdve a hamis személyi igazolványok kiállításától a vizsgák teljesítésén át az érdekházasságok teljeskörű leszervezéséig.

Borítókép: A spanyolországi rendőrök tömegével állítják elő az erőszakos migránsokat (AFP/Jorge Guerrero)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.