Itt az újabb elképesztő botrány az olimpiáról

A riói Megváltó Krisztus szobra miatt nem használhatja szörfdeszkáját a brazil versenyző. Nem a megnyitó ünnepség volt az egyetlen keresztényellenes üzenet, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság küldött a világnak.

Forrás: VG2024. 07. 28. 12:08
BACH, Thomas
Párizs, 2024. július 26. Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke beszédet mond a 2024-es párizsi nyári olimpia megnyitóünnepségén 2024. július 26-án. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtóhírek szeirnt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megtiltotta egy fiatal brazil szörfösnek, hogy használja szörfdeszkáját a párizsi olimpia idején. A NOB azt kifogásolta, hogy a szörfdeszkákon rajta van a híres Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobor, amely egyébként nemzeti jelképpé vált az idők során – szúrta ki a Világgazdaság.

Két héttel a játékok előtt a brazil szörfös, Joao Chianca parancsot kapott, hogy távolítsa el Jézus Krisztus képét a szörfdeszkájáról, vagy nem versenyezhet. Chianca egy közben már törölt Instagram-sztoriban megjegyezte, hogy nem volt felhatalmazása arra, hogy Jézust a deszkára ültesse, mert „Krisztus vallásos alak”, és „a játékoknak szigorú szabályai vannak, és a teljes semlegességre összpontosítanak”.

A tiltásra az X közösségi oldalon rengetegen azonnal az olimpia megnyitóján bemutatott, az utolsó vacsorát gúnyoló jelenetet hozták fel, mondván bezzeg azt engedélyezte a NOB.

Az alábbi videóban látható az olimpiai megnyitón előadott kereszténygyalázó performansz.

A közfelháborodás nyomán a NOB, az olimpiai játékok kezdete után kevesebb mint 24 órával eltávolította hivatalos YouTube-csatornájáról a nyitóceremóniájáról készült, a kereszténységet gúnyoló drag queeneket ábrázoló videókat – írja a VG.

Borítókép: Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke beszédet mond a 2024-es párizsi nyári olimpia megnyitóünnepségén 2024. július 26-án (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)


 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.