Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Késsel támadt rendőrökre egy migráns Bajorországban, lelőtték

Egy elutasított, de megtűrt menedékkérő késsel támadt három szövetségi rendőrre a bajorországi Lauf an der Pegnitz vasútállomásán. Egy rendőrnő a figyelmeztető lövés után ártalmatlanította az agresszív férfit.

Forrás: Junge Freiheit2024. 07. 01. 8:41
After the fatal accident of a motorcycle policeman
Gyászzászló lóg a városközpontban egy rendőrjármű tükrében. Fotó: Marijan Murat Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb súlyos késes támadást követett el egy migráns. Egy elutasított, de megtűrt menedékkérő késsel támadt három szövetségi rendőrre a bajorországi Lauf an der Pegnitz vasútállomásán, írta a Junge Freiheit.

A 34 éves iráni nemzetiségű férfi vasárnap késő délután a helyi vasútállomáson támadt a három rendőrre. A hatóságok szerint a férfi először egy járőrkocsira támadt, majd a mikor a rendőrök kiszálltak, inzultálta és provokálta őket. A rendőrök paprikaspray-t vetettek be, ám eredménytelenül.

A migráns – aki a Bild szerint egy megtűrt státusú, elutasított menedékkérő – ezután megpróbálta leszúrni a rendőröket. Egy rendőrnő ekkor figyelmeztető lövést adott le, de ez sem állította meg a támadót. Nem sokkal később a nő hasba lőtte a férfit, aki az azonnali elsősegélynyújtás ellenére a helyszínen meghalt.

A megtámadott rendőrök egyike sem sérült meg, a rendőrség szerint az eset háttere egyelőre tisztázatlan.

„Jelenleg azt kell feltételeznünk, hogy közvetlen támadás történt a rendőrök ellen” – mondta Marc Siegl, a rendőrkapitányság szóvivője.

Az eset után a közösségi oldalon a rendőrkapitányság arra kérte az embereket, hogy kerüljék el a pályaudvar környékét, amit lezártak, és a vonatközlekedést is ideiglenesen felfüggesztették.

Borítókép: Gyászszalag lóg egy rendőrautó visszapillantó tükréről (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Marijan Murat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.