Taxist késeltek meg a migránsok a spanyolországi Marbellán

A két arab férfi egy tapétavágó késsel sebezte meg a sofőrt, hogy ellophassák a mobiltelefonját.

2024. 06. 26. 16:25
Afrikából Európába igyekvõ illegális bevándorlók érkeznek csónakkal a Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro szigetén fekvõ La Restinga kikötõjébe 2024. június 10-én. Fotó: Gelmert Finol
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Afrikai migránsok késeltek meg egy taxisofőrt a dél-spanyolországi Marbellán. Az erőszakos támadás múlt vasárnap történt a hajnali órákban. A rendőrség egy 41 és egy 34 éves férfit tartóztatott le, akiknek a származását nem tették közzé, de a megsebesített sofőr elmondása szerint mindketten észak-afrikaiak voltak, lapinformációk szerint egész pontosan marokkóiakról van szó. 

Az áldozat maga ment be az őrsre, hogy jelentse a történteket. Arról számolt be, hogy a két férfi látszólag utazni szeretett volna, legalábbis ezzel a céllal szálltak be a kocsijába, de végül egy tapétavágó késsel fenyegetni kezdték. Végül a bal kezét meg is sebesítették annak érdekében, hogy ellophassák a mobiltelefonját. A történtek után mindketten kiszálltak a kocsiból és elfutottak. Szerencsére a járműben volt egy biztonsági kamera, amely rögzítette az eseményeket, így a hatóságok könnyedén azonosítani tudták a két elkövetőt. A hátsó ülésen ülő férfit erőszakos rablás és egy korábbi, kisebb csalás miatt vették őrizetbe, a másikat, aki a taxis mellett ült és aki megszúrta őt, szintén elfogták, ellene eddig senki sem tett feljelentést. 

Nem ez volt az első ilyen típusú támadás a magyarok körében is népszerű turistaparadicsomban, a Costa del Solon.

Márciusban Estepona városában egy hasonló incidens történt, ott szintén egy sofőrt bántalmazott két arab férfi és ellopták a nála lévő mintegy 800 euró készpénzt, ezután elmenekültek a helyszínről. 

Az elmúlt hétvégén több migránsbűncselekmény is történt Spanyolországban. Alicante megye egyik településén két marokkói férfi megölt egy spanyol állampolgárt, miután helyi lányokat védett meg tőlük, akiket szexuálisan próbáltak zaklatni. Barcelona egyik kerületében szintén egy marokkói férfi gyilkolt. Az ottani áldozat egy latin-amerikai származású fiatalember volt, aki nyaki szúrást kapott azután, hogy egy csoportnak próbált segíteni, akiket az arab férfi ki akart fosztani.

Borítókép: Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlók érkeznek csónakkal a Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro szigetén fekvő La Restinga kikötőjébe 2024. június 10-én (Fotó: MTI/EPA/EFE/Gelmert Finol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.