Magyar katona esett el az orosz–ukrán háborúban

Az 1970-es születésű ungvári férfit szülei, testvérei is felesége gyászolja.

2024. 07. 30. 10:02
Szimjon Ferenc kárpátaljai magyar katona. Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb magyar áldozatot követelt az orosz–ukrán háború – adta hírül a Kárpáti Igaz Szó. A kárpátaljai magyar lap információi szerint Szimjon Ferencet még 2024. február 5-én nyilvánították eltűntnek Avgyijivka környékén.

Az 1970-es születésű ungvári férfit szülei, testvérei is felesége gyászolja.

Egy katona eltűnése esetén hivatalosan egy évet várnak, mielőtt halottá nyilvánítják (előfordulhat például, hogy orosz fogságba esik). Ez az idő még nem telt el, így az elesett védőt minden bizonnyal megtalálhatták.

Drága fiam, nyugodjál békében és az örök világosság fényesedjen Neked. Kibírhatatlan ez a fájdalom, miért kell a szülőknek temetni gyermeküket?

– írta megrendülten édesanyja a közösségi médiában.

Nem telik el hét, hogy a Kárpáti Igaz Szó ne adjon hírt kárpátaljai katona haláláról. A lap gyűjtése alapján a lassan két és fél éve zajló háborúnak már számtalan kárpátaljai áldozata van, közülük több mint 36 magyar származású áldozatról van tudomásunk.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.