Mérgezett édességet akartak osztani zsidó gyerekeknek New Yorkban

A bűncselekményt eltervező kelet-európai férfi egy nemzetközi szélsőséges csoportot vezet.

Forrás: CNN2024. 07. 18. 12:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kelet-európai székhelyű neonáci szélsőséges csoport vezetőjét azzal vádolják, hogy azt tervezte, hogy egy társát Mikulásnak öltözteti, és mérgezett cukorkát oszt ki New York-i zsidó gyerekeknek – közölte kedden az ügyészség.

Az amerikai igazságügyi minisztérium közleménye szerint a Georgiai Köztársaságból származó 21 éves férfi ellen négy pontban emeltek vádat, ezek között van a gyűlölet-bűncselekményre és tömeges erőszakos cselekményekre buzdítás – írja a CNN.

A férfi, akinek különböző becenevei vannak, köztük a Mészáros parancsnok, állítólag egy nemzetközi szélsőséges csoportot vezet. Erőszakos cselekményeket hirdet a kisebbségek, a zsidó közösség és mások ellen. Olyan csoportok ellen, amelyeket „nemkívánatosnak” tart.

A céljuk a társadalmi rend és a kormányok megbuktatása a félelmet és káoszt előidéző ​​terrorizmus és erőszakos cselekmények révén – áll a jelentésben.

A georgiai származású férfit azután tartóztatták le, hogy a bírósági dokumentumok szerint megpróbált beszervezni egy titkos rendészeti tisztet a csoportjához, hogy erőszakos bűncselekményeket, például robbantásokat és gyújtogatásokat kövessen el.

Ha elítélik, egy jó darabig nem szabadul a rácsok mögül, legfeljebb húsz év börtönbüntetésre számíthat erőszakos bűncselekményekre való felhívásért, öt év börtönbüntetést kaphat erőszakos bűncselekmények elkövetésére irányuló összeesküvésért, húsz év vár rá robbanószerkezetek készítésére és használatára vonatkozó információk terjesztéséért, valamint öt évet kaphat fenyegetésért.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay, qgadrian)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.