Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Palesztin fegyveresekkel végzett az izraeli hadsereg Dzsenínben

Az izraeli hadsereg Ciszjordánia északi részén, Dzsenínben tűzharcban megölt négy palesztin fegyverest – jelentette a Palesztin Nemzeti Hatóság egészségügyi minisztériuma péntek reggel.

Forrás: MTI2024. 07. 05. 11:20
Az izraeli hadsereg katonái láthatók a Gázai övezetben az Izrael és a Hamász közötti palesztin területen zajló konfliktus közepette. Fotó: Izraeli Hadsereg Forrás: FP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca rámalláhi jelentése szerint négy palesztin vesztette életét fegyveres összecsapásban izraeli kommandósokkal a dzseníni razzián.

Izraeli katonák egy tankot javítanak. Fotó: AFP

Az IDF arról számolt be, hogy az izraeli katonák körülvettek egy épületet, melyben terroristák barikádozták el magukat, majd drónnal megtámadták a palesztin fegyvereseket, adta hírül az MTI.

Csütörtök este egy húszéves, az ejtőernyős egységhez tartozó sorkatona elestét jelentette be az izraeli hadsereg. Az áldozat a Gázai övezet északi részén, Gázavárosban vesztette életét egy összecsapásban. Ezzel 325-re emelkedett a gázai szárazföldi harcok kezdete óta elesett izraeli katonák száma.

Izrael északi részén, Galileában és a Golán-fennsíkon több természetvédelmi területet veszélyeztetnek a csütörtöki, libanoni rakéták okozta bozóttüzek. Az izraeli tűzoltó és mentőcsapatok a természetvédelmi hatóság dolgozóival együtt próbálják megfékezni a lángokat.

Palesztin gyerekek sétálnak egy épület romjai között a megszállt ciszjordániai dzseníni menekülttáborban, amelyet egy éjszakai izraeli csapás sújtott. Fotó: AFP

Az izraeli külföldi titkosszolgálat, a Moszad vezetője, David Barnea Katarba látogat, hogy tárgyalásokat folytasson a katari és az egyiptomi közvetítőkkel az október 7-i terrortámadásban a Gázai övezetbe hurcolt izraeli túszok szabadon engedéséről és a tűzszünetről a Hamász terrorszervezet ellen indított háborúban.

Csütörtök este fogolycsere-megállapodást és tűzszünetet követelő tüntetések voltak többek közt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök házánál Jeruzsálemben és Haifában. Haifában a rendőrség törvénytelennek minősítette a tiltakozást, négy demonstrálót őrizetbe vett, s a tüntetést erővel oszlatta fel. Az elmúlt két hónapban hatodszor oszlatott fel a rendőrség erőszakkal háborúellenes tüntetést Haifában.

 

Borítókép: Az izraeli hadsereg katonái a Gázai övezetben az Izrael és a Hamász közötti palesztin területen zajló konfliktus közepette (Fotó: AFP/ Izraeli Hadsereg)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.