Politikai össztűzre készül Szijjártó Péter az EU-tagországok külügyminisztereinek hétfői találkozóján

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán azt írta: „a brüsszeli külügyes bürokrácia és egyes EU-tagországok vezetői hetek óta – frusztráltságból/irigységből/az elhibázott stratégiájuk lelepleződése miatt – a békemissziónkon köszörülik a nyelvüket.”

Forrás: MTI2024. 07. 22. 7:12
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miért kellett találkozni Vlagyimir Putyinnal, Hszi Csin-pinggel és Donald Trumppal?! Hozzátette: azóta a svájci külügyminiszter találkozott az orosz külügyminiszterrel, az amerikai és az orosz védelmi miniszter telefonon tárgyalt egymással, Zelenszkij ukrán elnök pedig Trump elnökkel beszélt. Ehhez képest a brüsszeliektől és európai barátainktól csak egy gyerekes ülésezési bojkottra futja, meg a szájkaratéra – jegyezte meg Szijjártó Péter. „Ma (politikai) páncélmellény fel, (politikai) össztűzre felkészülni! Irány Brüsszel, várnak a külügyminiszter kollégák, EU külügyi tanács” – fogalmazott. 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.