Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Portugál párt csatlakozhat Orbán Viktorék pártszövetségéhez + videó

A portugál Chega párt elnöke, André Ventura bejelentette: része kíván lenni a bécsi manifesztumban lefektetett szuverenista erők összefogásának, az ezt célzó javaslatot pártja döntéshozó testületei elé terjeszti.

Forrás: Origo2024. 07. 01. 13:51
KICKL, Herbert; ORBÁN Viktor; BABIS, Andrej
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j), Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke (k) és Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) párt elnöke kezet fog, miután aláírták a Patrióta kiáltvány az európai jövőért című közös nyilatkozatot Bécsben 2024. június 30-án. Fotó: Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap új hazafias szövetség jött létre Bécsben, miután Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen.

A portugál Chega párt elnöke, André Ventura bejelentette: része kíván lenni a szuverenista erők összefogásának, az ezt célzó javaslatot pártja döntéshozó testületei elé terjeszti, írta az Origó. A döntésről az MTI-t tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. André Ventura az ezzel kapcsolatos sajtónyilatkozatáról szóló videót közösségi oldalára is feltöltötte.

A csatlakozó pártok az Európai Parlamentben önálló képviselőcsoportot hoznak létre, és az alapítók tervei szerint rövid időn belül a legnagyobb jobboldali EP-frakcióvá válnának. 

Borítókép: A portugál jobboldali Chega párt vezetője, Andre Ventura részt vesz a spanyol Vox jobboldali párt Europa Viva 24 nevű nagygyűlésén, Madridban 2024. május 19-én (Fotó: AFP/Oscar del Pozo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.