Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Savas támadás történt Németországban

Legkevesebb öten megsérültek Németország Bochum településén, miután egy férfi egy kávézóban savat öntött a vendégekre. A támadással kapcsolatban nagy erőkkel nyomoz a rendőrség: vizsgálják a bűncselekmény körülményeit, hétfőre virradóra már házkutatást is tartottak.

2024. 07. 01. 9:06
Illusztráció: Német rendőrség. Fotó: Volker Hartmann Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos támadás miatt indult rendőrségi eljárás Németországban: az észak-rajna–vesztfáliai Bochum városában vasárnap délután savval támadt egy kávézó vendégeire és munkatársaira egy férfi. Legkevesebb öten megsérültek, mindenkit kórházba szállítottak, az áldozatok között egy súlyos sérült is van.

Egy fiatalember a földön feküdt, és azt kiabálta, hogy égek, égek!

– idézte az egyik szemtanút a német Westdeutscher Rundfunk  német tartományi közszolgálati média.

A férfira többen vizet öntöttek. Beszámolók szerint a rendőrség és a mentők hamar a helyszínre érkeztek, még köztük, valamint a tűzoltók között is voltak olyanok, akik kisebb sérüléseket szenvedtek a támadás következtében. A feltételezett elkövetőt nem sokkal később elkapták; legfrissebb híradások szerint nem baleset történt, ám az indíték megállapítása még folyamatban van. A támadással kapcsolatban nagy erőkkel nyomoz a rendőrség, hétfőre virradóra egy lakóházat kutattak át Bergkamenben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Volker Hartmann)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.