Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Terroristák százaira csaptak le a hatóságok

Több mint ötven terrortámadást akadályoztak meg Pakisztánban az év első felében.

Forrás: MTI2024. 07. 01. 9:39
Illusztráció: Pakisztáni rendőr Karacsiban egy támadás után 2024. április 19-én. Fotó: Asif Hassan Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százhuszonnégy terroristával végzett és 322-t letartóztatott a pakisztáni terrorizmusellenes hivatal (CTD) Pakisztán északnyugati részén, Hajber-Pahtunhva tartományban 2024 első fél évében – derül ki a CTD által vasárnap kiadott közleményből.

A hivatal hat hónap alatt összesen 1433 műveletet hajtott végre a térségben és mintegy 55 terrortámadást akadályozott meg tartományszerte – olvasható a közleményben.

Egyéb műveletek során a CTD 14 feltételezett elkövetőt tartóztatott le, akik robbanóanyagok csempészésében vettek részt. A hatóságok vérdíjat tűztek ki a 18 legkeresettebb terrorista fejére, akik közül nyolcat megöltek, 10 másikat pedig letartóztattak – áll a közleményben.

Borítókép: Pakisztáni rendőr Karacsiban egy támadás után 2024. április 19-én (Fotó: AFP/Asif Hassan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.