Tűz ütött ki egy orosz olajfinomítóban a dróntámadás után + videó

Egyelőre nem tudni, mekkora kárt okozott a támadás. Az ukránok szerint jelentősen csökkent a tuapszei olajfinomító kapacitása.

2024. 07. 23. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drónokkal támadták az ukránok az oroszországi Tuapsze városban található olajfinomítót, amely a legnagyobb a Fekete-tengernél. Az akció következtében tűz ütött ki, tudósít a Reuters brit hírügynökség orosz forrásokra hivatkozva, bár a kár mértéke még nem tisztázott. A lelőtt drón törmeléke okozott tüzet a finomítóban, amely a Rosznyeft tulajdonában van. A lángokat azóta megfékezték – közölte a regionális adminisztráció a Telegram üzenetküldő alkalmazáson keresztül.

Az Astra Telegram csatorna is megerősítette a támadást a Krasznodari területen, de azt is közölték, hogy áldozatról nem tudni.

Sajtóhírek szerint a július 22-i dróntámadás után jelentősen csökkent a tuapszei olajfinomító kapacitása. A vállalkozás jelentős kárt szenvedett. Ezt Jevgenyij Jerin, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának képviselője közölte – írja az Ukrinform.

Borítókép: Támadás a kőolafinomító ellen (Forrás: X, F. Mosel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.