Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Újra rettegés járja át a német strandokat

Nem csak Ausztriában, hanem Németországban is gondot okoznak az erőszakos migránsok.

2024. 07. 04. 15:52
Rescued immigrants in Greece's Kalamata
Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk nemrég beszámolt, Ausztriában rettegésben tartják a strandolókat az illegális migránsok, akik kislányokat molesztálnak és nőket zaklatnak

Ugyanez a helyzet évek óta fennáll Németországhoz, ahol a strandolás már korántsem tartozik a biztonságos szabadiős programokhoz. A V4NA nemzetközi hírügynökség idézte fel, hogy korábban egy berlini szabadtéri uszodakomplexum alkalmazottai levélben panaszkodtak a Der Tagesspiegel című napilapnak a vandál migránsbandákra, akik szexuálisan zaklatják a nőket és rendszeresen tömegverekedést robbantanak ki. 

A Neukölln kerületben található strandon tömegverekedés is kitört, ami miatt idő előtt be kellett zárni a létesítményt, ezután íródott a szóban forgó levél. A komplexum ezután bejelentette, hogy az uszoda a hét hátralévő részében zárva marad, mert nincs elegendő személyzet. Több alkalmazott ugyanis inkább beteget jelentett.

Az incidensek száma és egyes fürdőzők viselkedése rendkívül megterhelő a medencékben dolgozó, nagyon elkötelezett munkatársaink számára

– olvasható a levélben. „Segítséget kértünk, de mindig csak ígérgettek, mégsem történik semmi. Nem bírjuk ezt így tovább” – mondta az egyik alkalmazott. A személyzet több olyan esetről is beszámolt, amikor az afrikai bevándorlók fenyegették, lökdösték és leköpködték őket, és arra figyelmeztettek, hogy a szilveszteri zavargásokhoz hasonló állapotokat idéznek elő. A dolgozók a német médiának kifejtették, hogy a helyzet kezelhetetlenné válik. Az alkalmazottak katasztrofálisnak nevezték a higiéniai szintet is

A bokrok tele vannak emberi ürülékkel, a szanitereket vizelettel és ürülékkel kenik be

– derült ki a levélből. A válság kezelése érdekében a dolgozók extra támogatást követeltek, és állandó rendőri jelenlétet kértek a helyszínen, miközben azt követelték, hogy a komplexumba csak a gyermekes családok léphessenek be, és hogy minden jegyen szerepeljen a név, hogy az elkövetőket könnyen azonosítani lehessen, és minden további kihágásért el lehessen tiltani.

A Junge Freiheit című német lapban megjelent véleménycikkében Henning Hoffgaard azt írja:

Mit gondoltak, mi fog történni, ha nőgyűlölő kultúrkörökből származó fiatal férfiak százezreit hívják meg Németországba?

A megvadult migránsok sokszor a nőket és az egészen fiatal tinédzser lányokat is zaklatják a strandokon. Ahogy arról a V4NA korábban beszámolt, a bajorországi Kaufbeuren településen történt ilyen eset, a városi fürdőzőhelyen fiatal migránsok 12 éves lányokat zaklattak az egyik medencénél. A szemtanúk szerint a migránscsoport tagjai lefogták a lányokat és az intim testrészeiket fogdosták. A strand egyik dolgozója észrevette, majd a lányok segítségére sietett, de a támadóknak sikerült elmenekülniük, mire kiértek a rendőrök.

Korábban Pforzheimban is történtek hasonló esetek. Egyik alkalommal egy 24 éves pakisztáni, valamint három 16-17 éves iraki fogdosott két kislányt az Emma Jaeger fürdőben. Körülbelül két órával később ugyanabban a fürdőben újabb zaklatás történt. Egy középkorú migráns férfi odament egy 15 éves lányhoz, és szándékosan megfogta a fenekét. A lány tiltakozott. A férfi tört német nyelven bocsánatot kért, és elmenekült. Ugyanezen a napon a közeli Stuttgartból egy másik molesztálási esetet jelentettek. A rendőrség szerint egy 16-17 éves arab kinézetű gyanúsított zaklatott két lányt. Egyiküket combon ragadta, és megpróbálta lehúzni a nadrágját. A lánynak sikerült ellöknie férfit, aki ezután a másik lányhoz fordult, a falhoz szorította, és lehúzta a saját nadrágját, majd maszturbálni kezdett.

Borítókép: Temérdek illegális migráns torlódik fel az Európai Unió határainál (Fotó: Anadolu via AFP/Angelos Tzortzinis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.