Vízum nélkül utazhatnak a magyarok Belaruszba

Minszk 35 európai országra terjeszti ki a vízummentességet.

2024. 07. 18. 10:37
LUKASENKA, Aljakszandr
Minszk, 2024. július 3. Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök beszédet mond a felszabadulás napi katonai parádén Minszkben 2024. július 3-án. A volt szovjet tagállamban 1996 novemberében jelölték ki a július 3-át a felszabadulás emléknapjává, mert a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg 1944-ben ezen a napon szabadította fel Minszket a három éven át tartó német megszállás alól. MTI/AP/Fehérorosz elnöki hivatal sajtószolgálata Fotó: -
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belarusz Állami Határbizottság július 17-én közölte, hogy vízummentessé tette a beutazást 35 európai ország állampolgáraainak. Július 19-től az Európai Unió tagállamai, Nagy-Britannia, Norvégia, Svájc és a balkáni országok állampolgárai harminc napig vízum nélkül tartózkodhatnak ebben az országban. 

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök beszédet mond a felszabadulás napi katonai parádén Minszkben 2024. július 3-án. (Fotó: MTI/AP/Fehérorosz elnöki hivatal sajtószolgálata)
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök beszédet mond a felszabadulás napi katonai parádén Minszkben 2024. július 3-án (Fotó: MTI/AP/Fehérorosz elnöki hivatal sajtószolgálata)

A lépést Aljakszandr Lukasenka hagyta jóvá – közölte az Állami Határbizottság. Oroszország, amelynek nincsenek állandó szárazföldi határellenőrző pontja Belarusszal, még nem kommentálta a döntést. Lettország, Litvánia és Lengyelország állampolgárai 2022 óta vízum nélkül léphetnek be ebbe az országba.

A belarusz külügyminisztérium közölte, hogy Lukasenka, ideiglenes vízummentességet hagyott jóvá az európai országok vasúton vagy közúton érkező polgárai számára, és a lépést az ország nyitottságának és békésségének tükröződésének minősítette. Kiszélesítik a meglévő vízummentességet az európai országok repülővel érkező lakosainak is.

Borítókép: Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök beszédet mond a felszabadulás napi katonai parádén Minszkben 2024. július 3-án (Fotó: MTI/AP/Fehérorosz elnöki hivatal sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.