Von der Leyen „fuldoklik a dühtől” Magyarország miatt – a franciák elárulták, hogy miért

Az Európai Bizottság elnökének nagyon nem tetszik Orbán Viktor békemissziója, Florian Philippot szerint azért, mert éppen az ellentéte az unió harcias hisztériájának.

2024. 07. 10. 12:22
VON DER LEYEN, Ursula
Brüsszel, 2024. június 28.
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozóján tartott sajtóértekezleten 2024. június 28-án hajnalban. 
MTI/EPA pool/Olivier Hoslet
Fotó: Olivier Hoslet
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke „rendkívül elégedetlen” Orbán Viktor békemissziójával – idézi a RIA Florian Philippot-t, a francia Hazafiak párt vezetőjét.

Von der Leyen fuldoklik a dühtől, amiért a magyar miniszterelnök a párbeszéd és a béke üzenetét hordozza, tehát az Európai Unió harcias hisztériájának az ellenkezőjét

– mutatott rá Philippot, aki szerint sokatmondó, hogy a bizottság első embere ilyen negatívan reagál a magyar miniszterelnök béketeremtő törekvéseire – szúrta ki a Mandiner. Hozzátette, Franciaországnak ki kellene lépnie az Európai Unióból, amit ő egyszerűen csak hadigépezetnek tart.

Korábban Vlagyimir Rogov, az orosz közkamara szuverenitási kérdésekkel foglalkozó bizottságának elnöke is hisztériának nevezte az uniós reakciókat, ő úgy fogalmazott: „Orbán Viktor békét keresve érkezett Oroszországba, de a globalisták gyarmatán, az Európai Unióban ez hisztériát okozott”. Szerinte az „angolszász érdekek és bábok” európai támogatói úgy érzik, kezdenek kifutni az időből, mert látják a közvélemény igényét az olyan bátor és békét akaró politikusokra, mint a magyar miniszterelnök.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozóján tartott sajtóértekezleten 2024. június 28-án, hajnalban (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.