Amerikai zászlót égettek az Izrael-ellenes tüntetők Chicagóban

Szabad Palesztinát követeltek és amerikai zászlót égettek Izrael-ellenes tüntetők Izrael chicagói konzulátusánál.

2024. 08. 21. 7:31
Egy amerikai zászlót égetnek a tüntetők az izraeli konzulátus előtt tiltakozva, miközben a közeli United Centerben zajlik a Demokrata Nemzeti Kongresszus (DNC) 2024. augusztus 20-án az Illinois állambeli Chicagóban.
Egy amerikai zászlót égetnek a tüntetők az izraeli konzulátus előtt tiltakozva, miközben a közeli United Centerben zajlik a Demokrata Nemzeti Kongresszus (DNC) 2024. augusztus 20-án az Illinois állambeli Chicagóban. Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendbontások kísérik a Demokrata Nemzeti Konvenciót (DNC) Chicagóban. Az esemény második napján a város izraeli konzulátusánál csaptak össze a rendfenntartókkal az Izrael-ellenes tüntetők – számol be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat. A tüntetők egy amerikai zászlót is elégettek.

A demonstrálók szabad Palesztinát követeltek és palesztin zászlókat lengettek. A rendőrök azonban rövid idő után visszaszorították őket, több résztvevőt pedig őrizetbe vettek.

A nap folyamán Izrael támogatói, köztük a Gázai övezetbe hurcolt túszok néhány rokona egy, a konzulátus közelében található művészeti installációnál gyűltek össze, hogy Izrael további segítésére kérjék az Egyesült Államok kormányát és a túszok szabadon engedését sürgessék – írja a New York Post amerikai napilap.

Mint arról beszámoltunk, a DNC első estéjén tartott beszédében Joe Biden amerikai elnök az Izrael-ellenes tüntetőknek adott igazat.
Borítókép: Egy amerikai zászlót égetnek a tüntetők az izraeli konzulátus előtt tiltakozva, miközben a közeli United Centerben zajlik a Demokrata Nemzeti Kongresszus (DNC) 2024. augusztus 20-án az Illinois állambeli Chicagóban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.