Bombát készítettek és autóval akartak a tömegbe hajtani a terroristák Taylor Swift bécsi koncertjén

A magyar határ közelében található Ternitz városában zajlottak az előkészületek a Taylor Swift bécsi koncertjein tervezett terrortámadásra, a gyanúsított lakásában vegyi anyagokat és technikai eszközöket találtak a rendőrök. Az egyik terrorista állítólag autóval akart belehajtani a stadion előtt várakozó tömegbe.

Forrás: Reuters2024. 08. 08. 12:45
A bécsi Ernst Happel-stadion
A bécsi Ernst Happel-stadion Fotó: MTI/EPA/Max Slovencik
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fény derült a bécsi Taylor Swift-koncerteken terrorcselekménnyel készülő terroristák tervének részleteire. A támadás fő gyanúsítottja, aki korábban hűséget fogadott az Iszlám Állam terrorszervezetnek, vegyi anyagokat és technikai eszközöket tartott otthonában, azzal a céllal, hogy bombát készítsen belőlük. 

 

Az észak-macedóniai gyökerekkel rendelkező 19 éves férfi a vegyi anyagokat feltehetően a munkahelyéről lopta el. 

Frankz Ruf, az osztrák belügyminisztérium közbiztonsági ügyekért felelős főigazgatója jelentette be, hogy a magyar határhoz közeli Ternitz városában zajlottak az előkészületek. A terrorista azt tervezte, hogy autóval belehajt a stadion előtt összegyűlő tömegbe, fontolóra vette azt is, hogy a támadás során machetét és kést használ. 

A 19 éves férfi egy 17 éves osztrák fiatallal működött együtt. Közölték azt is, hogy a két férfi egy kisebb csoport tagja, a rendőrség már nyomoz a többi gyanúsított után, egyes források szerint még három személyt köröznek. 

Természetesen vizsgáljuk a tágabb környezetüket is

 – nyilatkozta Frankz Ruf.

 

Borítókép: A bécsi Ernst Happel Stadion (Fotó: MTI/EPA/Max Slovencik)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.