Donald Trump: Kamala Harris „gyűlöli Izraelt”

A republikánus elnökjelölt szerint ellenfele, Kamala Harris jelenlegi alelnök „gyűlöli Izraelt” és nem szereti a zsidókat annak ellenére, hogy egy zsidó ember felesége.

Forrás: Breitbart2024. 08. 10. 9:14
Republican Presidential Nominee Donald Trump Holds Rally In Bozeman, Montana
A republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump volt amerikai elnök felszólal a Montana Állami Egyetem Brick Breeden Fieldhouse épületében tartott nagygyűlésen 2024. augusztus 9-én a montanai Bozemanban. Fotó: Michael Ciaglo Forrás: Getty Images/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Breitbart-nak adott interjúban Trump azt állította, hogy Harris azzal, hogy Tim Walz minnesotai kormányzót választotta jelöltjének, megmutatta, „mennyire liberális”.

Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt 2024. augusztus 9-én a montanai Bozemanban tartott választási kampánygyűlésen beszél (Fotó: AFP/Natalie Behring)

Gyűlöli Izraelt. Nagyon rosszul bánik a zsidó emberekkel. Hihetetlen, milyen rosszul bánik a zsidó emberekkel és Izraellel, elképesztő.

– mondta.

Trump arról is beszélt, szeretné, ha az izraeliek és a palesztinok közötti feszültségek megoldódnának, hasonlóan ahhoz, ahogyan korábban kijelentette azt is, hogy a beiktatását sem várná meg az ukrajnai vérontás megállításával.

„De ez egy másik dolog. Szeretném, ha ez megoldódna” – mondta Trump.

Arra a kérdésre, hogy Kamala Harris a zsidó emberek iránti ellenszenvét mutatja-e, hogy a pennsylvaniai zsidó származású kormányzó, Josh Shapiro helyett mást választott alelnökjelöltnek, Trump azt mondta, hogy ezt Harris „Izraellel kapcsolatos tettei” bizonyítják.

Vice President Harris Departs For Philadelphia To Introduce Gov. Tim Walz As Her Running Mate.
A demokrata párti elnökjelölt, az Egyesült Államok alelnöke, Kamala Harris és férje, Doug Emhoff 2024. augusztus 6-án a washingtoni amerikai haditengerészeti obszervatórium helikopteréhez tart (Fotó: NurPhoto/AFP/Andrew Leyden)

„Nem szereti a zsidó embereket, annak ellenére, hogy egy zsidó ember felesége. Nem szereti a zsidó embereket” – hangsúlyozta Trump.

Trump szerint a demokraták mostanra a Hamász pártjává váltak. 

Ők Hamász-pártiak, ez nem kérdéses.

A republikánusok és a demokraták közötti ellentét Izraellel kapcsolatban Trump szerint egyértelmű, ahogy fogalmazott:

Elképesztő, hogy ez megtörtént, mert 15 évvel ezelőtt ez elképzelhetetlen volt, hogy az emberek ennyire radikálisak legyenek.

„Ma a demokraták a kongresszusban, sőt, egy kicsit a demokrata szenátorok is ezen az úton haladnak. A Republikánus Párt Izrael-párti, a demokraták pedig Hamász-pártiak ”– összegezte Donald Trump.

Borítókép: A republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump volt amerikai elnök felszólal a Montana Állami Egyetem Brick Breeden Fieldhouse épületében tartott nagygyűlésen 2024. augusztus 9-én a montanai Bozemanban (Fotó: Getty Images/AFP/Michael Ciaglo)
 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.