Életpárti tanácsadó központot támadtak meg a demokrata konvenció után

„Kamu klinika! Halott babák Gázában vannak” – írták a központ falára aktivisták.

Forrás: V4NA2024. 08. 29. 5:05
A megrongált klinika (Forrás: X)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokkal azután, hogy csütörtök este véget ért az amerikai Demokrata Párt nemzeti konvenciója (DNC), egy chicagói életpárti terhességi tanácsadó központot megtámadtak és vandál módon megrongáltak szélsőbaloldali üzenetekkel.

Az Aid for Women (AFW) a katolikus szellemben segíti a terhes nőket, szülészetet tartanak fent, és nem végeznek abortuszt. Baloldali aktivisták és szervezetek, többek között az Antifa, az elmúlt időszakban rendszeresen célba vették ezeket az életpárti terhességi központokat. Az AFW egyik klinikáját pedig éppen néhány órával a DNC után támadták meg Chicagóban – írja a The Post Millenial hírportál.

A vandálok azt írták az ablakra, hogy „Kamu klinika, a halott csecsemők Gázában vannak”, és használhatatlanná tették a bejárati ajtó zárját.

A The Washington Examiner amerikai lap emlékeztetett, a Szocializmus és Felszabadulás Pártja két évvel ezelőtt egy „terhességellenes” csoporttal, a Reproductive Transparency Now szervezettel szövetkezett, hogy tiltakozzanak az AFW egy adománygyűjtő rendezvényén, az év elején pedig ugyanez a csoport a klinika bejárata előtt tiltakozott.

Tavaly nyáron a Reproductive Transparency Now tüntetést tartott az életvédő klinikák ellen. Akkor a „Nem megyünk vissza” szlogent használták, amelyet Kamala Harris alelnök kampánya is átvett – jegyzi meg a lap.

Az ügy pikantériája, hogy a demokrata konvención a Planned Parenthood szervezet mobil abortuszklinikája is helyet kapott, a helyszínen ingyenes gyógyszeres abortuszt és vazektómiát kínáltak az érdeklődőknek.

Borítókép: A megrongált klinika (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.