Emmanuel Macron magyarázkodásra kényszerül

Egyre többen követelik, hogy Franciaország tisztázza, milyen vádakkal tartják fogva a Telegram társalapítóját, Pavel Durovot.

2024. 08. 27. 8:43
Emmanuel Macron francia elnök
Emmanuel Macron francia elnök Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hasznos lenne a világ közvéleménye számára, ha több részletet tudna meg arról, hogy miért tartóztatták le” [Durovot] – írta Elon Musk az X-en, miután a francia elnök magyarázkodni kényszerül a Telegram-vezér letartóztatása miatt

„Pavel Durov letartóztatását követően hamis információkat láttam Franciaországgal kapcsolatban. Franciaország mélyen elkötelezett a véleménynyilvánítás és a kommunikáció szabadsága, az innováció és a vállalkozói szellem mellett. Ez így is marad. Egy jogállamban a szabadságjogokat jogi keretek között tartják fenn a közösségi médiában és a való életben egyaránt, a polgárok védelme és alapvető jogaik tiszteletben tartása érdekében. Az igazságszolgáltatás feladata, hogy teljes függetlenségében érvényt szerezzen a törvényeknek. A Telegram elnökének letartóztatására francia földön egy folyamatban lévő bírósági vizsgálat részeként került sor. Ez semmiképpen sem politikai döntés. A bíráknak kell dönteniük az ügyben” – írta a francia elnök szintén az X közösségi oldalon.

Emmanuel Macron elnök lelkes felhasználója az alkalmazásnak, és kormánya francia útlevelet adott Pavel Durovnak. Ez nem védte meg a Telegram vezérigazgatóját a letartóztatástól – jegyzi meg a Politico. A titkosított üzenetküldő alkalmazást buzgón használják politikai és médiakörökben – többek között maga Emmanuel Macron francia elnök is – teszi hozzá a lap.

Borítókép: Emmanuel Macron francia elnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.