Fiatal zsidó férfit késelt meg New Yorkban egy Palesztinát éltető támadó + videó

Az áldozatot kórházba szállították, a támadót a helyszínen elfogták, s letartóztatták. Az esetet a New York-i rendőrség gyűlölet-bűncselekményként vizsgálja.

Forrás: Times of Israel2024. 08. 11. 10:19
NYPD Vehicles In Union Square NYC
Rendőrautó jármű a New York-i rendőrség szirénáival, ahogy parkoló vagy mozgó New York utcáin látható a Union Square park közelében Manhattanben, New York Cityben, az Amerikai Egyesült Államokban. Fotó: Nicolas Economou Forrás: NurPhoto/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy fiatal zsidó férfit szombaton kora reggel a Chábád mozgalom New York-i székháza közelében egy „Szabad Palesztinát” kiabáló férfi megkéselt – közölte egy helyi rabbi, írta meg a Times of Israel.

Yaacov Behrman bejegyzésében azt írta, hogy a fiatal férfi támadó a sábát alatt megkérdezte a férfit: „Meg akarsz halni?” Ezután azonnal megszúrta a férfit.

Az áldozatot kórházba szállították, és várhatóan teljesen felépül – mondta Behrman, aki szerint az erőszakos cselekmény rávilágít az antiszemita uszítás és gyűlölet veszélyes hatására, amelyet egyes helyi politikusok és vezetők terjesztenek New Yorkban és szerte az Egyesült Államokban.

A Yeshiva World News szerint az áldozat a lubavicsi közösség tagja volt, a támadó pedig egy húszas évei elején járó fekete férfi.

A lap arról számolt be, hogy az esetet a New York-i rendőrség gyűlölet-bűncselekményként vizsgálja.

Richie Taylor, a New York-i rendőrség közösségi ügyekkel foglalkozó irodájának helyettes vezetője elmondta, hogy a késelés helyszínén fokozott rendőri jelenlét lesz a közelgő októberi nagy ünnepekig.

Borítókép: Rendőrautó Manhattanben, New York Cityben, az Amerikai Egyesült Államokban (Fotó: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.