Hamis, mesterséges intelligenciával készült videó terjed Marija Zaharováról

Az orosz külügy hamisításra hívta fel a figyelmet.

2024. 08. 10. 21:23
Russian Foreign Minister Sergey Lavrov
MOSCOW, RUSSIA - JUNE 14: Russian Foreign Ministry spokeswoman Maria Zakharova (front) attends a press conference with Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov (L) in Moscow, Russia on June 14, 2024. Sefa Karacan / Anadolu (Photo by SEFA KARACAN / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz külügyminisztérium egy hamis videó terjedésére hívta fel a figyelmet, amelyen az látható, hogy a tárca szóvivője, Marija Zaharova azt állítja, hogy Oroszország kész átadni Ukrajnának a zaporizzsjai atomerőművet, cserébe az ukrán erők önkéntes kivonulásáért a kurszki területről.

Az ukrán különleges szolgálatok nyugati kurátorok segítségével továbbra is aktívan használják a deepfake és más, mesterséges intelligencián alapuló technológiákat, hogy hamis információkat terjesszenek az országunk határ menti régióiban kialakult helyzetről 

– áll a minisztérium kommentárjában.

Az oroszok a videót durva hamisítványnak nevezték, amelyet Zaharova július 18-i sajtótájékoztatójából vágtak össze.

„Zaharova soha nem mondott semmi ilyesmit. Az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselőjének hiteles kommentárjai elérhetőek a Telegram-csatornáján és a minisztérium hivatalos forrásain” – emelte ki a külügyminisztérium.

Borítókép: Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.