Heten sérültek meg késes támadásban egy berlini migránsközpontban

Hét embert sebesített meg egy késes támadó egy berlini migránsközpontban – jelentette be szerdán a helyi rendőrség.

2024. 08. 14. 14:33
Knife attack in Berlin refugee accommodation
14 August 2024, Berlin: A house at the Bitterfelder Straße shared accommodation for refugees in the Berlin district of Marzahn-Hellersdorf. A 21-year-old man injured several people in the accommodation on Tuesday evening with a knife. Photo: Sebastian Christoph Gollnow/dpa (Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
A migránsok számára fenntartott közös szálláshely, ahol a késlés történt Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadást egy férfi követte el kedden este a német főváros Marzahn kerületében. 

A sérültek között volt egy 15 éves gyerek, egy biztonsági őr és a központ egyik látogatója is.

A mentők és sürgősségi orvosok vágás és szúrás okozta sérülések miatt látták el az áldozatokat a helyszínen, majd kórházba szállították őket. A sérülések egyike sem volt életveszélyes.

A támadás elkövetésével gyanúsított 21 éves algériai férfi szintén megsérült. Tettének indítéka egyelőre ismeretlen, a férfit őrizetbe vették 

– mondta el a rendőrség szóvivője.

A sérülést szenvedett biztonsági őr és a látogató német állampolgárok, az öt további sérült pedig Moldovából származik a hatóságok közlése szerint.

Borítókép: A migránsok számára fenntartott közös szálláshely, ahol a késlés történt (Fotó: DPA/AFP/Sebastian Christoph Gollnow)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.