Idén ősszel is elindul az MCC szervezésében az Erdélyi Politikai Iskola

Az MCC, az RMDSZ, a MIÉRT és a Pro Iuventute Egyesület együttműködésében az idei évben nyolcadik alkalommal induló Erdélyi Politikai Iskola célja, hogy praktikus politikai ismeretekkel lásson el olyan érdeklődő fiatalokat, akik hosszú távon saját közösségük alakítói, véleményformálói kívánnak lenni.

2024. 08. 27. 16:35
A restaurált és újjáépített barokk Mária-oszlop, fogadalmi szobor a felszentelése napján, Nagyboldogasszony ünnepén Kolozsváron 2024. augusztus 15-én.
A restaurált és újjáépített barokk Mária-oszlop, fogadalmi szobor a felszentelése napján, Nagyboldogasszony ünnepén Kolozsváron 2024. augusztus 15-én. Fotó: MTI/Kiss Gábor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén ősszel is elinduló Erdélyi Politikai Iskola ősszel kezdődő, hat hétvégét felölelő képzésének helyszínei: Kolozsvár, Szatmárnémeti, Bukarest, Brüsszel és Budapest – derül ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) sajtóközleményéből. A magyar és angol nyelven zajló képzéssorozat alatt a résztvevők betekintést nyerhetnek például a politikai pártok és kampányok működésébe, a közösségépítés technikáiba, a közvélemény-kutatás, beszédírás módszertanába. 

Vezetői készségeiket eközben tárgyalástechnikai, retorikai és prezentációs gyakorlatokkal fejleszthetik.

Az Erdélyi Politikai Iskola képzéssorozat vendégelőadói között minden évben elismert erdélyi és külföldi szakértők, politikusok szerepelnek. Az eddigi években előadást tartott már többek között Kelemen Hunor volt miniszterelnök-helyettes, RMDSZ-elnök; David Venter, Nelson Mandela volt kommunikációs főtanácsadója; Malcolm Gillies, a London Metropolitan Egyetem egykori rektora; Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter; Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója; Frank Füredi, a University of Kent szociológus professzora vagy Gladden Pappin, a Magyar Külügyi Intézet vezetője is.

Az Erdélyi Politikai Iskola programjáról, a jelentkezés feltételeiről és az MCC egyéb közéleti programjairól további információ az alábbi linkre kattintva érhető el:

https://kozeletiprogramok.mcc.hu/#jelentkezes

Borítókép: A restaurált és újjáépített barokk Mária-oszlop, fogadalmi szobor a felszentelése napján, Nagyboldogasszony ünnepén Kolozsváron 2024. augusztus 15-én. (Fotó: MTI/Kiss Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.