Kijev kérésére szerdán ül össze a NATO–Ukrajna Tanács

A NATO–Ukrajna Tanácsot tavaly hozták létre, hogy szorosabb koordinációt tegyen lehetővé a szövetség és Kijev között.

Forrás: Reuters2024. 08. 28. 8:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Kijev kérésére szerdára összehívja a NATO–Ukrajna Tanács ülését – közölte a katonai szövetség szóvivője. „Az ülést nagyköveti szinten tartják” – mondta a szóvivő, Farah Dakhlallah. „Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter várhatóan videókapcsolaton keresztül tájékoztatja a szövetségeseket a harctéri helyzetről és a kiemelt képességszükségletekről” – tette hozzá.

„A találkozóra az ukrán civilek és infrastruktúra ellen intézett, súlyos orosz csapások legutóbbi hullámai után kerül sor” – mondta Dakhlallah egy e-mailben küldött nyilatkozatában. „A NATO-szövetségesek jelentős támogatást nyújtottak Ukrajna légvédelmének, és elkötelezettek Ukrajna védelmének további megerősítése mellett” – tette hozzá.

Oroszország rakéta- és dróntámadásokat indított több ukrajnai régió ellen, és legalább öt ember meghalt – közölték kedden ukrán tisztségviselők, egy nappal azután, hogy Moszkva a háború során a legnagyobb légitámadást intézte szomszédja ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.