Miközben áljogvédők hisztiznek, egyre több a migráns hátterű halálos kimenetelű támadás

Embertelennek és jogellenesnek nevezte Nagy Boldizsár nemzetközi jogász a magyar kormány ötletét, miszerint a magyar határra érkező migránsokat Brüsszelbe utaztatnák – írja az ATV.hu.

2024. 08. 24. 11:14
Legalább három ember meghalt és többen megsérültek, amikor egy férfi késsel rájuk támadt 2024. augusztus 23-án németországi Solingenben Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jogász arra reagált, hogy Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy ha Brüsszel továbbra is erővel akarja kikényszeríteni, hogy ne lehessen a magyar határon feltartóztatni a migránsokat, a kormány kész őket Brüsszelbe szállítani.

A Miniszterelnökség [ATV] híradónknak azt írta, annyi migránst fognak Brüsszelbe utaztatni, amennyit Brüsszel Magyarországra kényszerítene. Azt is írták, hogy Brüsszel hétszázmilliárd forinttal tartozik Magyarországnak, mert 2015 óta ennyit költött az ország határvédelemre, és ennek az összegnek eddig mindössze egy százalékát térítették meg.

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy a hírre a svéd kommentelők is reagáltak, jelentős részük pozitívan fogadta a hírt. Számos internetező csodálatosnak vagy épp zseniális ötletnek tartja a migránsoknak biztosítandó egyirányú jegyet Brüsszelbe. 

A vitát ugyanakkor beárnyékolja, hogy több migrációs hátterű terrortámadás történt az elmúlt időszakban. 

Szemtanúk vallomása alapján az elkövető „arab külsejű volt” 

– írták egyes német források legutóbbi németországi gyilkos akcióról pénteken este, amikor is hárman meghaltak egy késes támadás következtében, további nyolcan pedig még mindig kórházban vannak. 

Borítókép: A törvényszéki rendőrség 2024. augusztus 24-én kora reggel megvizsgálja azt a területet, ahol legalább három ember meghalt és többen megsérültek, amikor egy férfi késsel rájuk támadt 2024. augusztus 23-án késő este a nyugat-németországi Solingenben (fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.