Nőkre vadászott a migráns taxis Kölnben

A jordániai származású taxisofőr a németországi városban több nőt is elütött. Valószínűleg iszlamista indíttatású támadásról van szó – írja a német sajtó.

2024. 08. 07. 10:40
Taxi Drivers Go On Strike In Cologne
Több mint száz taxisofőr tiltakozott Kölnben, 2023. október 12-én (Fotó: Ying Tang / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül) Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szándékosan elütött több nőt egy taxis Köln óvárosában hétfőn késő este. Ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg – számolt be róla a Junge Freiheit német lap. A 44 éves jordániai nem sokkal este 10 óra után nagy sebességgel elgázolt két, a székesegyház felől érkező nőt – közölte a rendőrség. Egyikük 22, a másikuk 23 éves.

Ezután tovább száguldott a Rajna felé, és egy sörgyár közelében további három nő irányába tartott – írja a lap. Közülük kettőt, egy 25 és egy 27 évest elütött, a harmadik nőnek viszont szerencsére sikerült kitérnie a száguldó autó elől. Oldalra ugrott, amikor látta a közeledő veszélyt. Valószínűleg iszlamista indíttatású támadásról van szó.

Ezután egy, a filmekbe illő jelenet következett. Egy 34 éves férfi, aki abban az étteremben dolgozik, amely előtt az incidens történt, életét kockáztatva gyalogosan vette üldözőbe a támadót. A jordániai taxis fékezés nélkül hajtott felé, de a férfinak sikerült elugrania a kocsi elől. A sajtóbeszámolók szerint a támadó ezután kiszállt az autójából, a pincér pedig feltartóztatta, a rendőrök kiérkezéséig.

A térfigyelő kamerák felvételei szerint a 44 éves bevándorló férfi kifejezetten áldozatai felé hajtott, és még gyorsított is az ütközés előtt. Kölnben a rendőrség vizsgálja az ügy részleteit, de egyelőre tisztázatlan az elkövető indítéka.

A kölni eset előtt ez a taxi súlyosan megsebesített egy nőt Essenben is. 21 óra körül ugyanez a gépkocsi Essenben egy jobbra kanyarodás közben elütött egy 50 éves nőt. A gyalogos életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

Az, hogy ugyanarról a sofőrről van-e szó, még mindig a rendőrségi vizsgálat tárgyát képezi

 – áll a sajtóközleményben.

A rendőrök egyébként kokaint találtak a taxiban. A sofőr állítólag kannabisz hatása alatt is volt. Az orvosi vizsgálatot követően az elkövető pszichiátriai klinikára került.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Ying Tang/NurPhoto/NurPhoto az AFP-n keresztül)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.