Terrorellenes törvények megsértése miatt blokkolták az üzenetküldő alkalmazást Oroszországban

Összesen akár egymillióan is érintettek lehetnek.

2024. 08. 10. 16:47
influenszer
Fotó: Getty Images/Matt Cardy
Illusztráció
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz állami hírközlési felügyelet, a Roszkomnadzor közölte, hogy a Signal titkosított üzenetküldő alkalmazást blokkolták az országban a terrorellenes műveletekhez kapcsolódó törvények megsértése miatt – írja a Reuters hírügynökség.

A Signal üzenetküldő alkalmazáshoz való hozzáférést blokkolták azon orosz jogszabályok megsértése miatt, amelyeket be kell tartani az üzenetküldő alkalmazások terrorista- és szélsőséges célokra való felhasználásának megakadályozása érdekében 

– közölte a Roszkomnadzor. 

A Reuters arról is ír, hogy már az ügynökség bejelentése előtt is Signal-felhasználók százai számoltak be hibákról az üzenetküldő alkalmazással kapcsolatban. 

Az internetes szolgáltatásfigyelő oldalak több mint 1500 panaszt mutattak ki a Signalra vonatkozóan, főként moszkvai és szentpétervári felhasználóktól. 

Összesen akár egymillióan is érintettek lehetnek, többen ugyanakkor azt is jelezték, hogy VPN-kapcsolattal kikerülhető volt a korlátozás.  

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Getty Images/Matt Cardy)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.