A francia titkosszolgálat megszerezheti a titkosított csetekhez szükséges titkosító kódot

A Telegram társalapítója, Pavel Durov, akit nemrég Párizsban vettek őrizetbe, bizonyos feltételek mellett átadhatja a francia biztonsági szolgálatoknak a titkosítási kulcsokat, bár ezt nem akarja megtenni – mondta el Dmitrij Medvegyev, az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke a TASS-nak nyilatkozva.

Forrás: TASZSZ2024. 09. 06. 19:05
Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője
Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egyszer, még 2015-ben vagy 2016-ban elhívtam őt egy megbeszélésre, és azt mondtam neki: nézze, ugye tisztában van vele, hogy amit tesz, az az állam számára biztonsági kockázat. A terroristák mindezt kihasználhatják. Tehát előbb-utóbb fel kell adnia ezeket a titkosítási kulcsokat. És ő azt mondta: »Soha nem fogom odaadni senkinek!« Szó szerint így. Soha és senkinek! Szerintem tényleg hisz ebben” – mondta Medvegyev.

A Telegram-botrányról további részleteket is olvashat a Magyar Nemzeten.

A Telegram üzenetküldő alkalmazás. Pavel Durovot az alkalmazás társalapítóját Párizsban letartóztatták azzal a váddal, hogy nem tett lépéseket a Telegram káros használata ellen.
Fotó: NurPhoto via AFP

Erős nyomás esetén azonban, mint Medvegyev megjegyezte, Durov kénytelen lesz átadni a titkosítási kulcsokat a francia titkosszolgálatoknak.

A politikus úgy véli, hogy a francia hatóságoknak előbb-utóbb szabadon kell bocsátaniuk a Telegram társalapítóját, hogy ne rontsák el imázsukat az őrizetbevételére adott negatív reakciók miatt.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.