A háborúpártiak alaptalan hazugságokkal támadják Magyarországot

Új parlament, régi trükkök. Az Európai Parlament háborúpárti többsége ismét hazugságokkal támadja a békepárti magyar kormányt. A Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságában (LIBE) holnap – hamis vádak alapján – meghallgatást tartanak a magyar Nemzeti Kártya programról.

2024. 09. 03. 18:39
Az Európai Parlament strasbourgi ülésterme
Az Európai Parlament strasbourgi ülésterme Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament háborúpárti politikusai szerint a Nemzeti Kártya program orosz és belorusz állampolgárokra történő kiterjesztése veszélyezteti az EU biztonságát. A LIBE bizottságban ezért meghallgatást szerveznek, mindezt úgy, hogy csak az Európai Bizottságot hívták meg, a magyar kormány részvételéről hallani sem akartak.

Gál Kinga, a Fidesz delegációjának elnöke elmondta: a Nemzeti Kártya iránti kérelem elbírálása esetén szigorú biztonsági ellenőrzésekre kerül sor, az ezzel kapcsolatos szabályok – amelyeket az Európai Bizottság korábban sosem kifogásolt – változatlanok. Hozzátette: a program működésének első hónapjában mindössze öt orosz és két belorusz állampolgár kapott Nemzeti Kártyát.

Egyértelmű, hogy az európai baloldal a tények ismerete nélkül vádaskodik. Mindez a Magyarország elleni brüsszeli politikai hangulatkeltés, alaptalan támadássorozat egy újabb fejezete

– mondta el Gál Kinga. László András fideszes EP-képviselő szerint a háborúpárti baloldal vádjai alaptalanok, hiszen Magyarország az unió egyik legszigorúbb idegenrendészeti szabályozásával rendelkezik.

Magyarországon alig hatezer orosz állampolgár dolgozik, Németországban közel 260 ezer. Ők meglepő módon nem jelentenek biztonsági kockázatot, viszont a Magyarországon élők igen. Ez az igazi kettős mérce

– húzta alá László.

Borítókép: Az Európai Parlament strasbourgi ülésterme (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.