Az F–35-ös vadászgépek finnországi telepítése komoly fenyegetés Oroszország számára

A Military Watch Magazine legfrissebb jelentése szerint a finnországi F–35-ös vadászgépek telepítése komoly biztonsági fenyegetést jelent Oroszország számára.

2024. 09. 08. 14:06
Az amerikai légierő egyik Lockheed Martin F-35-ös többcélú harci repülőgépe az „Airpower 24” légi bemutatón
Az amerikai légierő egyik Lockheed Martin F-35-ös többcélú harci repülőgépe az „Airpower 24” légi bemutatón Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezek a gépek képesek nukleáris fegyverek szállítására, ami különösen aggasztó a szomszédos ország számára. A cikkben kiemelik, hogy egyetlen F–35-ös, amely B61–13 nukleáris bombával van felszerelve, képes több százezer moszkvai lakos halálát okozni, miközben a repülőgépek hatékonyan képesek felkutatni és megsemmisíteni Oroszország saját nukleáris eszközeit, hogy megakadályozzák a megtorlást.

Beszámolnak arról is, hogy az amerikai gyártású F–35-ös vadászgépek már ezen a héten tesztleszállást hajtottak végre egy finn autópályán. Ez azt jelzi, hogy a gépek szükség esetén nemcsak légibázisokról, hanem közútról is képesek felszállni és landolni.

Az írás kitér arra is, hogy Finnországnak nincs saját nukleáris arzenálja, és a finn kormány hivatalosan kijelentette, hogy nem szándékozik NATO nukleáris fegyvereket bevinni az ország területére. Finnország elnöke, Alexander Stubb hangsúlyozta, hogy bár a nukleáris arzenál kulcsszerepet játszik a katonai szövetség elrettentő erejében, nincs szükség finn területen történő telepítésre.

Borítókép: Az amerikai légierő egyik Lockheed Martin F–35-ös többcélú harci repülőgépe az Airpower 24 légi bemutatón (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.