Brüsszelből azért támadják Magyarországot, mert nem a háború, hanem a béke pártján állunk

Brüsszelben folyamatos és rendkívül durva hangulatkeltés zajlik Magyarországgal szemben azért, mert a háború helyett a béke pártján áll – jelentette ki az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken, a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Forrás: MTI2024. 09. 06. 12:54
Zsigmond Barna Pál
Zsigmond Barna Pál Forrás: Facebook/Zsigmond Barna Pál
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsigmond Barna Pál úgy fogalmazott: kezdetét vette „az új politikai vadászszezon Brüsszelben”, ismét Magyarország lett a háborúpártiak fő célpontja. Támadják a magyar európai uniós elnökséget, a Nemzeti kártya programot és a békemissziót is – mondta. 

Véleménye szerint lesújtó, hogy európai vezető politikusok az orosz–ukrán háború harmadik évében még mindig nem a békéhez vezető utat keresik, hanem „egymásra licitálva erősítik a háborúpárti álláspontot”. Ez kizárólag a háború eszkalációjának a lehetőségét növeli – hívta fel a figyelmet. 

Leszögezte, hogy Magyarország határozottan elutasít minden olyan véleményt és kezdeményezést, amely veszélybe sodorhatja Európa békéjét és biztonságát. 

Magyarország nem fog fegyvereket és magyar katonákat Ukrajnába küldeni, „bármennyire erőlteti is ezt Brüsszelből a háborút propagáló balliberális elit” – hangsúlyozta. Legyen végre béke Európában! – fogalmazott Zsigmond Barna Pál.

Borítókép: Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.