Épül a digitális diktatúra, orwelli világ készül az online óriásplatformokon

Gőzerővel épül a digitális diktatúra, a nagy közösségimédia-platformokat cenzúrára kényszerítik, míg a több milliárd felhasználót súlyos szankciókkal, egyes esetekben akár börtönbüntetéssel sújtják, ha eltér a véleményük az új woke-világnézet alapvetéseitől. Az Európai Unió egy idén hatályba lépett rendelettel kivette a nemzeti hatóságok kezéből annak eldöntését, hogy mi számít gyűlöletbeszédnek, vagy egy homoszexuális és pedofil tartalom megjelenhet-e gyermekeknek szóló csatornákon. Tóth Máté ügyvéd a Patrióta legfrissebb videójában ezt a rendkívül veszélyes folyamatot mutatja be, és azt is elmondja, mit tehetünk a formálódó szellemi diktatúra ellen.

2024. 09. 06. 14:02
Washington, 2019. október 24. Mark Zuckerberg, a Facebook amerikai elnök-vezérigazgatója a kongresszus pénzügyi szolgáltatásokat felügyelõ házbizottságának meghallgatásán az amerikai törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2019. október 23-án. Az internetes közösségi portál alapítójának többek közt a libra kriptovalutával, a vállalat pénzügyi adataival és a 2020-as amerikai elnökválasztással kapcsolatos kérdésekre kell felelnie a bizottság elõtt. Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolda
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfigyelnek, lehallgatnak, félrevezetnek és cenzúráznak a közösségi médiában. Ezzel a felütéssel készített videót a Szakértő című műsor házigazdája, Tóth Máté. A jogász-közgazdász a Patrióta YouTube-csatornáján kíméletlen őszinteséggel mutatta be a globális elit törekvését a szólásszabadság korlátozására, a woke-ideológia totális uralma érdekében. Ahogy Tóth Máté fogalmazott, „olyan tény-, tudomány- és természetellenes véleménytorzítás jön az online óriásplatformokon, amit el sem tudtunk képzelni; még Sztálin sem álmodott ilyenről.” 

A műsorvezető felidézte a közelmúlt egymással szorosan összefüggő döbbenetes eseményeit, kezdve azzal, hogy a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg levélben ismerte be, hogy az amerikai demokraták érdekében, a Biden-kormány nyomására cenzúráztak olyan tartalmakat, amelyek veszélyt jelenthettek a washingtoni balliberális elitre. 

Azt is beismerte a Meta (a Facebookot működtető cég új neve – a szerk.) vezérigazgatója, hogy az FBI nyomására nem engedték megjelenni a közösségimédia-platformon Joe Biden, akkor még elnökjelölt fiának, Hunternek a korrupciógyanús ügyeiről szóló tudósításokat a 2020-as választási kampányban. Zuckerberg azt is elmondta, hogy ezek, az emlékezetes laptopbotrány, Bidenék ukrajnai korrupciós ügye nem orosz dezinformáció volt, ahogy azt az amerikai balliberális média, sőt még egyes magyarországi sajtótermékek és magukat tényellenőröknek nevező, valójában politikai aktivisták állították a mai napig. 

 

A videóban szó esik arról is, hogy kiderült: Elon Musknak, az X-re átkeresztelt Twitter tulajdonosának illegális alkut ajánlott az Európai Bizottság annak érdekében, hogy titokban cenzúrát vezessen be a platformon. Musk ezt elutasította, de Brüsszel nem adta fel terveit, hogy az X-et (is) cenzúra bevezetésére ösztönözze. Idén hatályba lépett az Európai Unióban a Digital Services Act, vagyis a digitális szolgáltatásokra vonatkozó jogszabály, ami a legújabb fegyvere az európai birodalomépítőknek. 

Ennek lényege az, hogy az érdemi befolyással rendelkező online platformokat közvetlenül az Európai Bizottság felügyelje, míg a nemzeti hatóságoknak csupán jelzési jogosultságuk marad a Facebook, a YouTtube, vagy az X működése kapcsán, jogérvényesítésre már nincs lehetőségünk. 

A gyakorlatban ez azt jelenti, Brüsszel dönti el, hogy egy magyar nyelvű, hazánkban megjelenő online tartalom gyűlöletbeszéd, vagy nem, és egy ilyen fiókot, közösségi oldalt törölni-kell-e. Sőt, mostantól nem a magyar gyermekvédelmi törvény, hanem az EU szabályozza azt is, hogy egy homoszexuális, vagy pedofil tartalom megjelenhet-e gyerekeknek szóló csatornákon – figyelmeztetett Tóth Máté. 

 

 

A műsor végén riadót fújt a szakértő, és címszavakban elmondta, hogyan vehetjük fel a harcot a globális diktatúraépítés ellen: nemzeti platformtörvényt kell alkotni, véleményszabadságra és patrióta szemléletre van szükség. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.