Elismerte a Facebook, hogy szándékosan félrevezette az embereket

Szándékosan nyomta el a New York Post amerikai napilap Hunter Biden elhagyott laptopjáról szóló sztoriját a Facebook, miután figyelmeztetést kaptak az FBI-tól egy a Biden-családot érintő orosz „dezinformációs kampányról”. Mark Zuckerberg, a közösségi platformot tulajdonló Meta vezérigazgatója elismerte, hogy hibáztak, amikor háttérbe szorították az információt.

2024. 08. 27. 7:03
Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója
Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója (Fotó: MTI/EPA/Tasos Katopodis)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szándékosan háttérbe szorította a Facebook a Hunter Biden elhagyott laptopjáról szóló cikkeket – ismerte be egy az amerikai képviselőház jogi bizottságának küldött levélben maga Mark Zuckerberg, a közösségi platformot tulajdonló Meta vezérigazgatója. Zuckerberg azzal magyarázta a lépést, hogy figyelmeztetést kaptak az FBI-tól egy a Biden-családot érintő lehetséges orosz dezinformációs kampánnyal kapcsolatban, így a sztorit a tényellenőrzőkhöz továbbították, és addig ideiglenesen gyakorlatilag eltüntették a felhasználók elől – írja a Breitbart amerikai hírportál.

Mint arról beszámoltunk, az amerikai sajtó a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt szellőztette meg, hogy Joe Biden fia, Hunter egy szervizben hagyta a laptopját és arról fontos, bizalmas információk kerülhettek napvilágra. Az FBI egyik tisztségviselőjének tavaly a képviselőház jogi bizottsága előtt tett tanúvallomásából kiderült, hogy az FBI mindvégig tisztában volt vele, hogy a laptop és a rajta található információk valódiak, ennek ellenére több találkozón is igyekeztek meggyőzni a közösségimédia-vállalatok vezetőit, hogy orosz dezinformációról, a választás befolyásolására tett kísérletről van szó.

Azóta világossá vált, hogy a tudósítás nem orosz dezinformáció volt, és utólag visszatekintve nem kellett volna elnyomnunk a történetet. Megváltoztattuk az irányelveinket és folyamatainkat, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer – például az Egyesült Államokban többé nem nyomjuk el ideiglenesen a dolgokat, amíg a tényellenőrzőkre várunk

– írta a képviselőházi bizottságnak Zuckerberg.

A Meta nem először kényszerül magyarázkodni. Néhány héttel ezelőtt a vállalat beismerte, hogy szándékosan cenzúrázta a Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje elleni merényletről készült fotókat, és elnézést kért a hibáért – mutat rá a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Borítókép: Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója (Fotó: MTI/EPA/Tasos Katopodis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.