Erről beszélt Putyin a nukleáris elrettentésről szóló tanácsülésen + videó

Összeült Moszkvában az orosz Biztonsági Tanács, ezúttal a nukleáris elrettentésről tárgyaltak a tagok.

2024. 09. 25. 20:13
Vlagyimir Putyin orosz elnök
Vlagyimir Putyin orosz elnök Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeült Moszkvában az orosz Biztonsági Tanács, ezúttal a nukleáris elrettentésről tárgyaltak a tagok. A megbeszélésen Vlagyimir Putyin elnök arról beszélt, hogy a nukleáris triász továbbra is a legfontosabb garancia az állam és a polgárok biztonságának biztosítására. Hozzátette, hogy nukleáris választ vonnak maguk után a nyugati támadófegyverek bevetése az Oroszországi Föderáció ellen. Kiemelte, hogy Oroszország mindig is nagyon felelősségteljesen viszonyult a nukleáris erőkhöz, ez rendkívüli intézkedés az ország szuverenitásának védelmében. A tanácsülésen a nukleáris doktrína számos pontosítását javasolják az atomfegyverek alkalmazási feltételeinek meghatározása tekintetében. 

A javaslat szerint a megtorlás alól nem jelent kivételt az sem, ha egy nem nukleáris állam részt vesz egy ilyen jellegű támadásban az Oroszországi Föderáció ellen. A frissített nukleáris doktrínának tervezete egyébként kibővíti azon államok és katonai szövetségek kategóriáját, amelyek ellen nukleáris elrettentés történik.

Az ország fenntartja magának a jogot arra is, hogy nukleáris fegyvert alkalmazzon egy Belarusz elleni agresszió esetén. A javaslat kimondaná továbbá, hogy az Oroszországi Föderáció szuverenitását fenyegető kritikus veszély és a hagyományos fegyverek jelentik majd a nukleáris válasz alapját.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.