Felvételek jelentek meg a lezuhant helikopterről

A katasztrófa helyszínén 17 áldozat holttestét találták meg - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma. Senki sem élte túl a szerencsétlenséget.

2024. 09. 01. 11:28
A Kamcsatkán eltűnt helikopter „Vityaz Aero” Mi-8T gépe.
A Kamcsatkán eltűnt helikopter „Vityaz Aero” Mi-8T gépe. Forrás: Shot Telegram-csatorna
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy fotón megörökítették a Mi–8 helikopter lezuhanásának helyszínét Kamcsatkán. A felvételt az Telegram Amur Mash csatorna tette közzé.

Korábban mi is írtunk az Mi–8-as lehetséges katasztrófájáról, akkor még nem lehetett tudni, hogy mi történ vele. A Mash az augusztus 31-én eltűnt helikopter lezuhanásának helyszínéről közölt felvételeket. A felvételek feltehetően egy kutató-mentő helikopterről készültek - írja a Lenta.ru.

A jármű roncsait a vulkán hegyvonulata közelében fedezték fel – írja a Shot Telegram csatorna. A forrás szerint a Mi-8 először egy sziklának ütközött, majd lezuhant.

Roman Vaszilevszkij, a Kamcsatkai Területi Kormány elnökhelyettese a Shot-nak elmondta, hogy pszichológusok dolgoznak a Mi–8T-vel repült turisták összes hozzátartozójával. Vaszilevszkij azt is elmondta, hogy a bűnüldözők minden szükséges dokumentumot lefoglaltak a Vityaz Aero cégtől.

A helikoptert egy tapasztalt pilóta, a 38 éves Denis Blezsik vezette. Ő 2012-ben végzett egy repülőiskolában Omszkban. Munkahelyi tapasztalata 12 év. A pilóta ismerősei elmondták a Shot-nak, hogy Blezsik végig Kamcsatkán dolgozott.

Borítókép: a Kamcsatkán eltűnt helikopter „Vityaz Aero” Mi-8T gépe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.