Földrengés volt Románia keleti részén

Földrengés rázta meg Románia keleti részét hétfő délután Vrancea szeizmikus térségében – közölte a román Országos Földtani Intézet (INFP).

2024. 09. 16. 17:36
Bukarest belvárosa, a Calea Victoriei utca
Bukarest belvárosa, a Calea Victoriei utca Fotó: AFP/dpa/Soeren Stache
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 5,2-es erősségű földrengés az INFP jelentése alapján helyi idő szerint 17.40-kor következett be, 140 kilométeres mélységben Vrancea szeizmikus térségében, a Kárpát-kanyarban található Buzau megyében.

A földmozgás Buzautól 57, Sepsiszentgyörgytől 58, Brassótól 61, Focsani-tól 64, Ploiesti-től 73 kilométer távolságra következett be. Az INFP jelentése szerint a földrengést Bulgáriában, Moldovában és Ukrajnában is érezni lehetett. A Digi24 hírtelevízió arról számolt be, hogy a földmozgást Bukarestben és több romániai nagyvárosban, Brassóban, Iasi-ban és Konstancán is érzékelte a lakosság.

Borítókép: Bukarest belvárosa, a Calea Victoriei utca (Fotó: AFP/DPA/Soeren Stache)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.