Hazudott a Biden-kormányzat, eltitkolta, hogy terroristákat engedett be az országba

A Biden-adminisztráció megakadályozta, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot a potenciális terrorfenyegetést jelentő migránsokról – mondta az amerikai képviselőház előtt tett tanúvallomásában a kaliforniai határőrség egy korábbi vezetője.

2024. 09. 20. 7:47
Migránsok az Egyesült Államok déli határánál
Migránsok az Egyesült Államok déli határánál (Fotó: Anadolu via AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Biden-kormányzat el akarta titkolni a veszélyt, ezért megakadályozták, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot a potenciális terrorfenyegetést jelentő migránsokról – mutatott rá az amerikai törvényhozás előtt tett tanúvallomásában Aaron Heitke, a San Diegó-i szektor korábbi járőrparancsnoka.

Heitke szerint a Biden-kormányzat alatt a tízszeresére nőtt a szektorban az úgy nevezett SIA-személyek, vagyis azon illegális migránsok száma, akik jelentős kapcsolatban állnak a terrorizmussal – fogalmaz a Fox News amerikai televíziós hálózat. Míg korábban évente tíz-tizenöt ilyen migráns került a hatóságok látókörébe, amint híre ment, hogy sokkal könnyebb átjutni a határon, ez a szám 2022-ben és 2023-ban is száz fölé emelkedett, és várhatóan így lesz ez idén is – hívta fel a figyelmet Heitke, hozzátéve, hogy ezek csak azok, akiket a hatóságok elkaptak.

Heitke szerint a Biden-kormányzat megakadályozta, hogy a fentiekről tájékoztassa a lakosságot.

Annak idején azt mondták, hogy nem adhatok ki semmilyen információt az SIA-k számának növekedéséről, és nem említhetem a letartóztatásokat sem. A kormányzat arról próbálta meggyőzni a közvéleményt, hogy a határon nincs fenyegetés

– fogalmazott a korábbi határőrvezető.

Még ha elfogják is a határon átjutó illegális migránsokat, elegendő mennyiségű fogvatartási létesítmény hiányában 85 százalékukat egyszerűen szabadon engedik az országban – áll az amerikai képviselőház belbiztonsági bizottsága által készített jelentésben.

Fontos megjegyezni, hogy a bevándorlási és állampolgársági törvény előírja, hogy minden, az Egyesült Államokba belépő, nem befogadható külföldit őrizetbe kell venni – attól a pillanattól kezdve, hogy találkoznak velük, egészen addig, amíg el nem távolítják őket vagy meg nem állapítják, hogy jogszerűen tartózkodnak az országban

– idézi a jelentést a Breitbart amerikai hírportál.

Azonban Joe Biden amerikai elnök, Kamala Harris alelnök és demokrata elnökjelölt, valamint Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter ahelyett, hogy igyekeztek volna érvényt szerezni a jogszabálynak, tömegével engedték szabadon a migránsokat. 

A 2021-es pénzügyi évben a migránsok mindössze 36 százalékát tartották fogva legalább bizonyos ideig, míg Barack Obama korábbi demokrata elnök idején ez 91 százalék volt – mutat rá a dokumentum.

Az év elején maga a belbiztonsági miniszter is elismerte, hogy a határra érkező migránsok több mint 85 százalékát az Egyesült Államok belsejében engedik szabadon.

 

Borítókép: Migránsok az Egyesült Államok déli határánál (Fotó: Anadolu/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.