Tény: Hunter Biden bűnös

Nem akarta vállalni a tárgyalást a kaliforniai adócsalási ügyben Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia, inkább bűnösnek vallotta magát mielőtt még megkezdődött volna a procedúra.

2024. 09. 06. 6:48
Hunter Biden, az amerikai elnök fia és felesége, Melissa Cohen Biden
Hunter Biden, az amerikai elnök fia és felesége, Melissa Cohen Biden (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia bűnösnek vallja magát a kaliforniai adócsalási ügyben, hogy megóvja a családját a megaláztatástól, amit az ügy nagyjából egy hónapos tárgyalási szakasza jelentett volna számukra – áll az ügyvédje, Abbe Lowell által kiadott közleményben.

Delaware-ben úgy álltam bíróság elé, hogy nem tudtam, milyen gyötrelmeket okoz majd a családomnak, és nem fogom őket még egyszer kitenni ennek

– idézi az ifjabb Biden szavait a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Az elnök fia korábban ártatlannak vallotta magát, ezt közvetlenül az esküdtek kiválasztásának megkezdése előtt változtatta bűnösre, az ügyészeket is meglepve – írja a Breitbart amerikai hírportál. A lépés felerősíti azokat a találgatásokat, amelyek szerint Joe Biden esetleg kegyelmet adhat fiának.

Mint arról beszámoltunk, David Weiss különleges ügyész három bűncselekménnyel és hat vétséggel vádolta meg az elnök fiát 1,4 millió dollárnyi adótartozással kapcsolatban, amelyet azóta már befizetett.

Hunter Biden akár 17 év börtönbüntetést is kaphat, de a december 16-i ítélethirdetésig óvadék ellenében szabadlábon marad. Az elnök fiát néhány hónapja egy másik büntetőügyben bűnösnek találták tiltott fegyverbirtoklás és hamis nyilatkozattétel miatt.

Borítókép: Hunter Biden, az amerikai elnök fia és felesége, Melissa Cohen Biden (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.