Ijesztően közeli felvételt tett közzé egy orosz csatorna az amerikai parancsnoki hajóról

Az USS Mount Whitney fő feladata a parancsnoki és irányító szerepkörök betöltése, különösen a hadműveletek irányítása és koordinálása során.

2024. 09. 22. 8:52
Az amerikai haditengerészet LCC-20 „USS Mount Whitney” parancsnoki hajója
Az amerikai haditengerészet LCC-20 „USS Mount Whitney” parancsnoki hajója Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ritkán látható közeli felvétel egy amerikai parancsnoki hajóról, ebben az esetben az LCC 20 Mount Whitney-ről, amely Nápolyba érkezett” – írta a Militariszt Telegram-csatorna a fotó mellé.

 

Az USS Mount Whitney (LCC 20) az Egyesült Államok Haditengerészetének egyik parancsnoki hajója, amely a San Antonio osztályba tartozik.  

Főbb jellemzői

  • Típus: Parancsnoki hajó
  • Hossza: 190 méter
  • Szélessége: 28 méter
  • Vízrebocsátás éve: 1970

Feladatok

Az USS Mount Whitney feladatköre szorosan összefonódik a flottaműveletek irányításával, különösen a haditengerészeti parancsnokság támogatásával. A hajó képes több ezer, különféle rendszerekkel rendelkező tengerészeti egység irányítására és központi szerepet játszik a válságkezelésben és humanitárius segítségnyújtási műveletekben.

Képességek

Az USS Mount Whitney modern kommunikációs és adatkezelő rendszerekkel van felszerelve, amelyek lehetővé teszik a flottillák és más egységek közötti hatékony kommunikációt. A hajó helikopterleszálló fedélzettel is rendelkezik, amely támogatja a légi műveletek végrehajtását.

Történet

Az USS Mount Whitney részt vett számos nemzetközi szolgálatban és hadgyakorlatban, és meghatározó szerepet játszott a haditengerészeti erő cselekvési lehetőségeinek növelésében. A hajó több mint négy évtizedes szolgálata alatt különböző válsághelyzetekben volt aktív, beleértve a békefenntartó és humanitárius missziókat is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.